3 - 5 DAKİKADA SİTE YAPMAK ! - BLOGGER'DA DOMAİN KULLANIMI

Artık hiçbir html ve program bilgisi olmayanlar bile site yapabiliyor. Üstelik kendi adresi ile ve çok kısa bir sürede.
Neredeyse herkez blog kullanmasını biliyor bilmeyenlerinse denemesi yeterli, çünkü blog kullanımları çok basit.
Örneğin blogger için yapılacak işlemler:
1)Blogger.com adresine girip anında üye olun. Artık bir blogunuz var!

2)Sitenizin görüntüsünün blogdan çok orjinal bir site görünümü kazanması için Orjinal Template ve ya başka bir siteden bir şablon seçip indirin. Blogger.com hesabınızdan önce Yerleşim sonra HTML'yi Düzenle sekmelerini tıkladıktan sonra gözat tuşuna basıp indirdiğiniz şablonu seçtikten sonra yükle tuşuna basın. Sitenizin artık farklı bir görünümü var !

3)Sitenizin adresini değiştirip kendi alan adınızı almak isterseniz (yani http://www.orjinaldelikanli.blogspot.com/ yerine http://www.orjinaldelikanli.com/ gibi bir adres almak isterseniz) kendi domaininizi satın alabilirsiniz.
Blogger.com hesabınızdan önce Ayarlar sonra Yayıncılık sekmesine tıkladıktan sonra Özel Etki Alanı bölümüne geldikten sonra oradan kredi kartınızla 10 $ ödeyerek satın alabilirsiniz. Eğer böyle yaparsanız, 4. ve 5. adıma ihtiyacınız yok.
Ya da domain satan diğer pek çok türk firmasıda var. Onlardan birinden almayı tercih ederseniz..

4)Alan adınızı aldıktan yapmanız gereken tek şey: Domain kontrol panelinizden cname oluşturup sitenizi ghs.google.com adresine yönlendirmek. (Eğer google'dan alırsanız bu otomatik olarak yapılıyor.)Son bir dakika kaldı!

5) Daha sonra Blogger.com hesabınızdan önce Ayarlar sonra Yayıncılık sekmesine tıkladıktan sonra ilk olarak Özel Etki Alanı linkine ve ikinci olarak Gelişmiş ayarlara geçiş yapın linkine tıkladıktan sonra açılan sayfadaki kutucuğa satın aldığınız alan adını yazınız ve AYARLARI KAYDET butonuna tıklayın. Artık kendi domaininiz ile kullanabileceğiniz, kendinize ait bir siteniz var.

Ve bunlara ek olarak 200 adet e-mail gibi pek çok özelliğe sahip olmak istiyorsanız, http://www.google.com/a/help/intl/tr/index.html adresinden bunlara google desteği ile ücretsiz sahip olabilirsiniz. (3. adımda domaini bloggerdan alırsanız buna da otomatik olarak kayıt olmuş olursunuz.

+ olarak: eğer zaten kullandığınız bir blogger hesabınız varsa bu blog adresine gelen ziyaretçiler yeni satın aldığınız adrese yönlendirilir. ÖR: http://www.orjinaldelikanli.blogspot.com/

Not: Takıldığınız ve zorlandığınız konularda domaini satın aldığınız firmadan ve ya bu yazıya yorum bırakarak bizden yardım alabilirsiniz.

(Eğer ben bunların hiçbirinden birşey anlamadım diyorsanız, 50 Ytl karşılığında biz size yapabiliriz. Ör: www.otomatci.net )

Share this:

, ,

CONVERSATION

6 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Turkcell kontörlü hat ile domain çok iyi bir fırsat. Türkticaret'te göremedim. Domain almaya kalksam kaç kontörle ücretlendirilir?

    YanıtlaSil
  2. Türkticarette var.
    Sitemin sağ üst kısmındaki köşeden açılan java formatındaki reklamda görebilirsin.
    10 Tl diyorlar.

    YanıtlaSil
  3. bende istiyorum bende bende... :)

    YanıtlaSil
  4. merhabalar bu işlemi isimtescil sayfasından bulamadım acaba nerden yapıcam ghs.google.com adresi yönlendirme işlemini? yardımcı olablrmsnz..

    hodgekin@hotmail.com

    YanıtlaSil
  5. yeni başlayanlar için güzel bilgiler tşkler..

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim tavsiyelerine uyacağım

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.