NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK

Etrafımız marka denilen dolandırıcılarla çevrilmiş. Bankalar ve Gsm operatörleri başta olmak üzere pek çok marka imajı oluşturmuş firma insanları eşek yerine koyuyor.

garanti bankası bankalar hırsız mastercard visa
Geçen gün avea ile ilgili yazdığım yazıyı daha sıcakken bu sefer kendi başıma gelen bir problemle uğraşmak zorunda kaldım. Geçen aralık ayında 88 tl kart ücreti ödememek için garanti bankasındaki kredi kartımı ve hesabımı kapattım.

Kapatmadan önce kart ücretinden kurtulmanın bir yolu olup olmadığını da sordum. Dilekçe versem iade ederler mi ya da iş bankasında olduğu gibi öğrencilerden kart ücreti almama durumu olmuyor mu diye.. Yok ödeyeceksin dediler ben de hesabımdaki parayı çektim, kredi kartı borcumu da ödedim ve kapattım hesabımı ve kredi kartımı.

Kuş kadar beyniniz olduğu için eşek gibi bizen kredi alacaksınız köpek gibi ödeyeceksiniz ve sizi tavuk gibi yolacağız
Yalnız kredi kartını kapatırken telefonun karşısındaki bayan kart ücreti için kapatıyorsanız puan olarak iade edelim dedi. Ayrıntılı açıklamasını istedim ve laf arasında "bir yıl kapatmazsanız..." şeklinde bir cümle kurdu. Yani puanı yüklerseler ve ben 1 seneden önce hesabımı kapatırsam gene ödeteceklerdi. Dedim kalsın, durduk yere kendimi neden sınırlayayım.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kart ücreti almamaları gerektiğinin bilincinde olmalarıdır. Yani itiraz etmeyip kart ücreti ödeyen kişiyi düpedüz eşek yerine koyuyorlar.

Neyse devam ediyoruz, geçen ocak ayında da beni arayıp, kartınızı açalım kart ücretini puan olarak yukleyelim ve üzerine şubat ayı boyunca %25 indirimli alışveriş yapın dediler. Tekrar bulaşmak istemiyordum reddettim ilk önce, sonra ısrar edince dedim kart şubatın ilk haftasında gelirse olur, gelmezse hiç yollamayın. Net bir cevap istedi, gelsin mi yoksa gelmesin mi şeklinde ama ilk hafta gelecekse gelsin şartımı tekrarladım.

Sonra kart ilk hafta gelmedi, ikinci haftada gelmedi, üçüncü haftada gelmedi öyle ki heralde yollamıyorlar diye düşünmüştüm ama son hafta geldi. Son hafta gelen kartı ben ne yapayım, almadım.

Bu mart ayında da cep telefonuma mesaj geldi, ödenmemiş kart borcunuz var diye, bende gittim bankaya ödeyeceksin dediler, ödemedim tabi ki... Onlarda buradan yapabileceğimiz birşey yok diyerek eli boş gönderdiler.

Sonra garanti başkasına tweet attım, telefon açtım borcu kapattırdım. Yani ekimi bile dokunmadığım kart için para alacaklardı, yersem...

İşte böyle yerli marka dediğimizde aklımıza gelen pekçok firma bu şekilde insanları sömürmeye çalışıyor. Özeliklede Gsm firmaları. 3G servisi ilk çıktığı zaman millete 30 liralık paketleri satıp, az bir kota aşımı yüzünden binlerce kişiye 200 tl fatura göndermişti 3 operatör de... Hala da bir paket almaz yada paketi aşan bir görüşme yaparsanız yüzlerce liralık faturalarla karşılaşırsınız.

Ya da bir marketin kapısında 3 liraya ya da 10-15 lira yazan bir ürünün altında "... tl ve üzeri alışverişlerde" şeklinde minik yazıları görmüşsünüzdür. Bunların hepsi insanları kandırmaya ve dolandırmaya yönelik kampanyalardır.

İşte bu firmaların yaptığı nitelikli dolandırıcılıktan başka birşey değil. İnsanları eşek yerine koyuyorlar, paralarını çalıyorlar. Sonrada her biri çıkıp biz müşterimizin haklarını savunuyoruz, ucuza hizmet veriyoruz biz müşteri dostuyuz diyorlar.

Akla ilk gelen markaları sıralarsak. Ttnet, avea, vodafone, turkcell, garanti bankası, migros, carrefour çeşitli şekillerde insanları sömüren firmalar.

Share this:

, ,

CONVERSATION

4 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Yaklaşık 5 yıl önce garanti bankası kartımı kaybettiğimden dolayı hesabı dondurdum
    Yani bana öyle dediler.
    Yeni bir kart gelmedi, elime ulaşmadı benim.
    Geçen haftadan beri telefonuma mesaj geliyor "ödenmemiş borcunuz bulunmaktadır" diye
    Arayamıyorum bile çünkü hesap numaramı bilmiyorum
    Daha önce aradığımda bana eziyet etmişlerdi bu yüzden aramanın anlamı yok diye düşünüyorum.
    Anlayacağınız bu konuda benimde bir hayli başım ağrıyacak gibi.
    Ama gerekirse tüketici mahkemelerine de gidebilirim bu konuda.Çünkü kullanmıyorum, elimde kart yok falan ne borcu bu

    YanıtlaSil
  2. Kullanmadığın yıl için kart ücreti alamazlar ki normalde hiç alamazlar ya gene de haksız yere alıyorlar..
    444 0 338 numarasını ara bu numaradan hesap numarası olmadan işlem yapıyorsun sanırım,
    gene olmuyorsa kartım çalındı kayboldu seçeneği ile bir müşteri temsilcisine ulaş ve ısrarla birine aktarmasını ve ya bir çözüm yolu göstermesini sağla..

    YanıtlaSil
  3. Yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum. Hakkini arayan adami severim. Haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir

    YanıtlaSil
  4. Benimde benzer şeyler başıma geldi. Sadece bonus kart kullanırken flexi kart , amerikan express gibi seçenekli garanti kartları istemeden gönderdiler. Kullanmadığım halde kart ücretleri yüklediler. Sonra ben genede iptal ettim ama geçenlerde iptal etmediğim son kartın hesabına bakerken bankamatikte şu kartınızda bu kadar bu kartınızda bu kadar borç var diye bir yazı çıktı. Şimdide bu borçlardan haciz yersiniz diye gazetelerde haberler çıkmış. Korkut ödesinler taktiği ama bildiğim kadarıyla kart ücretine faiz uygulaması yasal değil ama adamların nesi düzgün.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.