GAZA GELME DOLDURULUŞA GELME

Birkaç ay önce bir video dolanıyordu internette. Elemanın biri yolda yürüyor, kendisine incil vermek isteyen misyonerlere bağırıp, çağırıyor, küfrediyor ve yola kurdukları tezgaha bir tekme vurarak, dağıtıyordu.

Bütün millet de bunu çok doğru birşeymiş gibi özümsemiş, videodaki yıkıp, dağıtan herifle kendini özdeşleştirmiş ve videoyu full-forwardlıyordu.

Videoyu tarafsız bir gözle seyredecek olursanız, videodaki kahramanın kaba, zorba biri olduğunu. Yaptığının da son derece yanlış olduğunu anlamanız zor değil. İnsanları gaza getirmek o kadar basit, bir video izlet, milli bir türkü-marş dinlet ver eline silahı dağıtsın etrafı gibi görünüyor.

Bu videonun bu kadar paylaşılmasınn sebebi de bu gaza gelmek. Dini değer üzerinden olaydaki zorbalık manipüle ediliyor. Herkese çok doğru bir davranışmış gibi yutturuluyor.

Bu video hakkında birkaç öy önce yazacaktım, ksmet olmamıştı. Bugün tekrar rastlayınca yazdım. İnsanlar çok rahat dolduruşa gelebiliyor. Herkez manipülasyona maruz kalmaya açık bir halde ne verilirse yutuyor.. Önceki yıllardan ermeni mevzusunu da hatırlarsak, Hrant Dink öldüğünde ilk önce 'Hepimiz ermeniyiz' sloganlar attırılmış sonra da tekrar ermeni karşıt bir dalgalanma olmuştu. Daha sonra ermenilerden özür dileme kampanyası başlatılmış ve hemen ardından da bir özür dilemiyoruz kampanyası yerleşmişti gündemimize...

Kısacası çok çabuk dolduruluşa geliyoruz. Hemen parlıyor, hemen de sönüyoruz. Kendi sözcüklerimiz yerine başkalarının hazır kalp cümlelerini kullanıyoruz. Süregelen halimiz bu.. Bilmem ne zaman değişir...

Share this:

,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Aslında haklısınız çok çabuk istenilen tarafa çekilen bir millet olduk...Asıl bakmamız gereken şeylere gereken önem verilmeden bodoslama yaşamaya başladık.
    Bu arada siz hatırlarmısınız bilmem "uçurtmayı vurmasınlar" flimindeki küçük ozan değilmi o?nasılda büyümüş...

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.