SEYİRCİYE OYNUYORUZ !

Biz blog yazarları, yazılarımızı hobi için yazarız. Tabi birilerinin yazılarımızı okuması ve yorum yapması haliyle bizi tatmin eder. E haliyle de arasıra bizimde kendimizi tatmin etme çabası içinde olduğumuz, olmuyor değil.

Mesela bende yapmışımdır. Mesela şu recep ivedik yazısının başlığı(sadece başlığı) tamamen ziyaretçi çekme amaçlı ziyaretçiye yönelik bir başlık(seyirciye oynama olayı). Ve işe yaramıştıda, realist sayacına göre 20 bin civarı kişi gelmişti o başlığa...
Ama genel olarak bakıldığında ki 190 tane yazı içinde bu tür yazılar(Yeni albüm haberlerinide sayarsam) 10 tane filan ve seyiciye oynama olayının yanında ihtiyaca cevap veren yazılar. Yani işi abartmamışım.

Fakat bazı blogger arkadaşlara bakıyorum, sürekli seyirciye oynamaktan kendilerini alamıyorlar. Genel olarak fotoğraflarda gösteriyor bu kendini. Genelde seksi bir kızın poz verdiği, konu ile alakası olan-olmayan fotolar eklenir yazılara.

Ve yazılar, msn.com'un anasayfasında ziyaretçi çekmeye yönelik haberlere benzer yazıları. Bazen magazinvari bir haber konu edilmiştir yazıya, bazen bir şehir efsanesi, bazende kendi hayal dünyasının zorladığı kadarıyla hikayeler...

Tamam ara sıra hoş oluyor. Hatta bazıları yazılarını istisnasız bu formatla yazıyor(hayali bir kişiliğin yazdığı blog), kendine bu tarzı benimsiyor, o da güzel duruyor.(ya da magazine haberleri tarzında eğlence blogları) Ama normal kişisel blog tutanların, ikide bir çizgilerinin dışına çıkıp ipsiz sapsız yazılar yazması çok hoş görünen birşey değil ki genelde bu yazılarıda oldukça sıkıyor.

Tabi tercih kendilerinin, isteyen istediği gibi yazar. Milyonluk blog aleminde her türlü yazan olacaktır. Kimseye hocalık taslayacak durumumuzda yok zaten... Bizimki sadece bir görüş...

Bu arada yukarıdaki resmi arakladığım film afişinin altındaki slogan da bu anlattığım durumu özetliyor biraz : "Kazanmak için elinden geleni ardına koyma..."

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.