KENDİ İŞİMİN TEMELLERİNİ ATIYORUM

Yıllardır inanıyordum internet üzerinden birgün büyük paralar kazanacağıma, çok ciddi olmasa da hatırı sayılır birşeyler kazanmaya başladım nihayetinde...

İlk olarak 2006'da Google Adsense'ye bulaşmıştım. Bir iki kez sepetlendim para kazanamadan bıraktım sonra derken 1,5 yıldır öyle böyle gidiyor ama verdiği para en fazla internet masrafımı karşılıyor. SadeceAdsense değil elbet pek çok reklam sistemini denedim ama diğerlerinin adını bile ifade etmeye gerek görmüyorum.

Yani bu reklamcılık hedefli yayıncılık, hamallık gibi birşey Türkiye'de. O hep bahsettikleri tıklama başına 2-3 dolar ücreti geçtik biz, artık 10 cent bile vermiyorlar. İşi iyice çirkefleştirdiler, 1 kuruşa reklam yayınlatmaya çalışıyor adamlar.

Ama işi mause, klavye ve monitörün dışına taşıyabildiğinizde, işte o zaman gerçek anlamda para kazanmaya başlıyorsunuz. Ben de bunu yaptım ve önce yerel bir internet sitesi kurup, rehber işine girdim, şimdi de resmi olmayan bir web tasarım firması kuruyorum. Yapacağım iş internette, dükkanım yok, işçim yok, vergi levham yok, herşey sanal bir tek parası gerçek.

Blogger'ı son derece iyi tanıyorum, neredeyse tüm özelliklerini adım gibi biliyorum, htmlyi az bilsemde blogger şablonlarını sorunsuz modifiye edebilip, orijinal tasarımlar çıkartabiliyorum. Google'da nasıl üst sıralara çıkılır, nasıl başlık atılır iyi biliyorum. Bir metin editörü havasında tanıtım yazıları da yazabiliyorum. O halde yıllardır neyi bekliyordum bilmiyorum, ama artık harekete geçiyorum.

Şimdiye kadar blogger tabanlı birkaç site yapıp para kazandım. Google'dan 3-4 ayda kazandığım parayı rehber işinden bir günde kazandım. Allah nasip ederse daha da kazanıcam.

Şu anda resmi bir kimliği olmasa da ileride belki de çok kısa süre sonra bir işyeri açıp, resmiyete de dökeceğim "Sultangazi Web Tasarımı ve Hizmeti" firmasını birkaç güne hayata geçiriyorum. Hizmet vereceğim websitesinin içeriğini düzenliyorum şimdiden bakabilirsiniz : http://www.sultangazi.web.tr

Share this:

, ,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Bloguna alt alan ismi nasıl ekliyorsun ? en beceremediğim iştir.

    YanıtlaSil
  2. zor birşey değil..
    domain kontrol panelinden nasıl "www" alt alan adına cname ya da A record oluşturduysan diğer alt alan adına da aynısını yapıyorsun. Mesela benim yaptığım gibi "blog" ismine..



    yalnız yaptıktan sonra 10-15 dakika beklesen iyi olur hemen aktifleşmeyebilir.. ben ilk yaptığımda olduğu halde olmadı sanıyordum aktifleşmediği için..

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.