Başörtüsü Düşmanı O.. Çocukları

Bu sabah Facebook'ta elemanın biri başörtülü bir kızın fotoğrafını paylaşıp "Alın bir bez parçalı, Atatürk düşmanı orospu daha.Ben böyleleriyle aynı ülkede yaşamaktan bıktım!!!." yazmış. Bu durum benim oldukça kanıma dokundu ve son derece rahatsız oldum.

Resme baktım, kızın bir durum iletisi var : "Bana m. kemal mi başbakan mı dslr başbakan drm çnkü o yaşıyor, somali mi şehitler mi dslr, somali drm çünkü onlr yaşamaya çalışıyor" yazmış..

Eleman bu durum iletisinden kızın Atatürk düşmanı olduğunu çıkarmış ve kıza orospu demiş. Bende ekran görüntüsü alıp o paylaştığı resmi elemanın resmiyle birlikte olan bölümünü paylaştım ve şu notu ekledim : "Alın bir yavşak,Başörtülü düşmanı bir orospu çocuğu daha.Ben böyleleriyle aynı ülkede yaşamaktan bıktım!!!."

Hemen 5-6 kişi gönderiyi beğendi, beğeni alanlar anasayfada üst sıraya çıktığından eleman hemen görmüş olacak ki kendi paylaştığı resmi ve yorumu silip, yaptığından pişman olduğunu söyleyip lütfen resmimi kaldırır mısın dedi. Başörtülü kızın yorumunun photoshopla yapılmış olduğunu anlamışmış filan... Ben elemanın soyadını ve gözlerini sansürlemiştim ve öyle yayınlamıştım ama sıkıntı çıkarmadım ve resmi kaldırdım.

Bu eleman hukuk okumuş sözde çağdaş ve atatürkçü... Daha önce çok gördük bu kafada hasta odunları ama günümüzde artık yumuşattık, daha insancıl hale geldiler zannediyordum da yanılmışım.

Kaldı ki kız Atatürk'ü sevmese ne olacak, kimine... Kimin kalbinde kimin olacağına sen mi karar vereceksin, takoz herif. İsteyen istediğine sempati duyar, istediğine kin tutar. Bu durum davranışlarında ve sözlerinde bir hakaret, saldırı oluşturmuyorsa sana yalnızca malum şeyi yemek düşer..

Eleman olay sonrası beni arkadaş listesinden çıkardı ve birkaç saat sonrada hesabın silmiş, gitmiş...

Bu sakat beyinlerin sayısı maalesef çok fazla, özellikle bu 2007 yılında başörtüsü tartışmalarının arttığı yıllarda çok görüyorduk bunlardan. Sonra sezar gitti, onların deyimiyle çankaya gitti, genelkurmay gitti, anayasa mahkemesi gitti ve gözleri göre göre alıştılar. Ülkenin kanını emen bazı sülükler temizlenince çatışma ortamı yatıştı.

Muhafazakar kesim iktidarı ele geçirince onlar gibi yapmadı, eskiden ne kadar özgürlükleri varsa şimdi de aynıları ve hatta daha fazlası var. Onlar cuma namazına gidenleri fişlerken şimdi sen neden gitmiyorsun diye kimse fişlenmiyor. Sen başörtüyle okuyamazsın denirken, başörtülü resimle hastaneye alınmayıp ölüme terkedilirken(Medine Bircan) şimdi kimseye bu ayrımcılıklar yapılmıyor. Çünkü biz insanız !

Ama unutmadık, unutmayacağız...
Sizin yaptığınız zulümleri, işkenceleri...
Kendi vatanımızda, kendi kalabalığımızda bizi ezdiğinizi...
Bize hayat hakkı tanımadığınızı, sürekli 2. sınıf insan yerine koymaya çalıştığınızı..
Mesela unutmayacağız bir zamanlar okuluna alınmayan başörtülü kızın "7.4 yetmedimi" pankartından sonra ona "fahişe" diyen Fatih Altaylı'yı...
 Her ramazan ekranlara çıkıp da bir bardak su içen bodur sezarı ve onun başörtüsü düşmanlığını...
Unutmayacağız eşi, kızı başörtülü diye cuma namazına gidiyor diye fişlenenleri
Sırf dindar olduğu için ordudan atılan şerefli askerleri.
Üniversiteden atılan ablalarımızı kardeşlerimizi, eğitim hakkı engellenenleri... UNUTMADIK !

Unutmayacağız ve uyanık olacağız. Sizin o sakat kafalarınızı gene başa getirmeyeceğiz. Tekrar aynılarını yaşamayacağız.

Share this:

, ,

CONVERSATION

5 Harika insan yorum yapmış.:

  1. kimse kimseye baş örtüsü var diye hakaret edemez.Fakat hiç kimsede şehitlerle bir başkasını kıyaslayamaz ve Atatürk'ü de kıyaslama hakkına sahip değil.Şehitler ve Mustafa Kemal olmasaydı o baş örtüsünü takma hakkını bulabilecekmiydi acaba yada dilini konuşuyor olabilecek miydi?Herkes istediği gibi düşünebilir,giyinebilir ve dinini yaşar.Fakat hiç bir insan evladı Mustafa Kemal ve şehitleri bir başkasıyla kıyaslayamaz.Çünkü bu adamlar bu vatan ve bu toprakların üstünde yaşayan herkes için canlarını hiçe saydılar.Şimdi insanların Mustafa Kemal ve şehitleri günümüz siyasetçileriyle veya somalideki insanlarla kıyaslama hakkı yoktur.

    YanıtlaSil
  2. Kızın yaptığında bir kıyaslama yok... onun bahsettiği şey "ölene çare yok, şu andaki durum mantığı..

    Ama kıyaslama yapılamaz diye birşey yok... Eğer çok yüce birşeyi sırf ona hakaret etme amaçlı adi birşeyle kıyaslamıyorsa... Kimse kıyaslanamaz, tartışılmaz, eleştirilemez değildir..

    YanıtlaSil
  3. o kelimelerden ölene çare yok anlamı çıkmıyor.Mustafa Kemal mi yoksa Recep Tayyip Erdoğan mı diye bir karşılaştırma yapması yanlış.Recep Tayyip Erdoğan,Mustafa Kemal ile karşılaştırılabilecek ve o mu bu mu diye kıyaslanabilecek bir insan değil.Sizinde söylediğiniz gibi kızın yaptığı yüce bir şeyle adi bir şey kıyaslamak olmuş o cümlede.Sizde biliyorsunuz ki o iki isim kesinlikle aynı kefeye konamaz.Ve şehitler mi yoksa somalide ki insanlar mı demekte biraz saçma olmuş.Somaliye bende yardım gönderdim ama şehitlerle ne alakası var anlamadım.Somalideki insanlar yaşamayaa çalışıyormuş sanki şehitler yaşamaya çalışmıyordu.Nasıl bir mantık anlamadım.Tamamen taraflı olarak yazılmış bir cümle.tamam o kıza küfür etmek çok yanlış ama kızın yaptığıda doğru değil.Bunu da kabul etmek gerek bence.

    YanıtlaSil
  4. Kızın neye ne için yorum yaptığı elimizde yok.. onun için tam kesin bir yargıya varamam ama bir kıyaslama olmadığı belii.. yoksa şehitler ile somalide açlıktan ölen insanlar ne şekilde kıyaslanabilir..

    Erdoğan için "adi" sıfatı da biraz "adice" olmuş ... Sen kimsin, başbakan kim hıyar.. klavye delikanlılığı yapma !

    YanıtlaSil
  5. Recep Tayyip kadar boş adam görmedim.Bu zamanda doğru dürüst siyasetçi yok bana kalırsa..

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.