ÖSYM'YE Bİ DAVA AÇSAK

Bu yıl deneme amaçlı olarak 4 yıl aradan sonra yeniden öss ye girdiğimi yazmıştım.

Öss'ye girdik çıktık filan. Beklediğimden iyi geçti 4 yıl sonra yeniden aynı bölümü tutturabilecek kadar puan aldım. Şimdiki aklım olsaydı, bu bölümü tercih etmezdim o zaman diyerekten olup bitmiş mevzuları kapatalım.


Sürekli olarak ev adresime dershanelerden, üniversitelerden teklif yağıyor. Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu. Ya da vardı da tercih yaptığım için gelmiyordu.

Pek çok dershaneden bu yıl dershanemize gelin şu kadar indirim yapalım diye zarflar birinden de hem zarf hemde telefon geldi.

Birkaç özel üniversitede aynı şekilde gelin bizi tercih edin diye davetler ve gene sözde indirim hediyeleri içeren postalar ve e-postalar...

Şimdi soru şu: Bu dershaneler ve üniversiteler benim bu adres, telefon, e-mail adresime nereden ulaştılar? Aklıma ÖSS ye başvururken ÖSYM'ye verdiğim bilgi formu dışında birşey gelmiyor.

Ve benim şikayetim şu ki.. ÖSYM öss ye girerken verdiğimiz kişisel bilgilerimizi hangi hakla 3. taraflara verebilir. Öss başvuru formunda filan böyle bir bilgi olduğunu sanmıyorum.

Bu konuda ÖSYM'ye dava açabilir miyiz diyeceğim ama elbette açabiliriz biliyorum. Ama ne kadar tazminat alabiliriz ? Dava süreci bize kaça patlar ? Sonuçta kar elde edebilirmiyim ? Ya da farkında olmadan bu kişisel bilgileri verebilecekleri ya da satabileceklerine dair bir izin belgesini bize yutturmuş olabilirler mi ?

Share this:

,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Bence hiç bulaşma. "Bu goca şeher bizi yutar ağam" :(

    YanıtlaSil
  2. bunu hiç düşünmemiştim. denemeye değer hem ösymden acılı yıllarımızın intikamını almış olursun :)))

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.