Aspiratör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

-->

Eve yeni bir aspiratör aldım ve alırken de internetten biraz araştırma yaptım, hangisi ihtiyacımı tam karşılar diye. Öncesinden tabi bir araştırma yapma ihtiyacı hissetim, bu konuda deneyimini paylaşan kişi veya açıklama yapan bir uzman göremedim.

Kullanıcı yorumları fazla olmadığı için ben de ürünlerin özelliklerini karşılaştırdım. En temel özelliği hava çekim gücü ve aspiratör tipi. Gömme tip ve sürgülü tip var. Sürgülü olanlar daha az yer kaplaması açısından tercih edilebilir.

Emiş gücü olarak da fazla seçeneğiniz yok zaten. Mesela arçelikte saatte 375 m3 ve 430 m3 olarak 2 seçenek var sürgülü tiplerde. Bizim mutfak kümes gibi dar olmasına rağmen annemin isteğiyle hava çekiş gücü yüksek olanı tercih ettik.

Son olarak da renk seçeneği var. Bu sıralar inox moda ve fiyatı beyaza göre daha yüksek. Ama şu da var ki bazı inox modellerde parmak izi problemi oluyormuş. Aspiratörler için çok önemli olmayabilir ama buzdolabı gibi eşyalarda çok canınızı sıkar. Ama parmak izi bırakmayan modelleri de çıkmış tabi arada ciddi fiyat farkları var. Bunun için evinizin görünüşüne bir tezatlık oluşturmayacaksa beyaz renkli "beyaz eşya" almanız ciddi bir tasarruf olur. Aspiratörde fiyat pek fark etmiyordu, onun için biz inox aldık.

Tercih edilme  özelliklerinin dışında kullanım seçenekleri de önemli aspiratörlerde. Çoğu aspiratörde bacalı ve bacasız kullanım seçenekleri mevcut. Bacasız olarak kullanmayı seçerseniz aspiratörde karbon filtre kullanmanız gerekiyor ve bunun da aspiratör fiyatına oranla ciddi denilebilir bir ücreti var ama fiyattan ziyade daha verimli kullanım için bacalı  olarak kullanma daha iyiymiş. Aspiratörü takan servise sorduğumda öyle dedi. Tabi mutfağınızın kullanım durumuna, görünüşüne ve baca sıkıntısına bağlı olarak filtreli kullanımı da tercih etmenizde fayda olabilir.

Bizim için bacalı seçenek daha cazipti ki zaten dolapçı bize sormadan dolapta baca deliği bırakmıştı.

Aspiratör 65 CM Kuralı 

Son olarak şunu unutmadan söyleyim. Arçelik ve Bosh servisleri ocağın en üst kısmı ile aspiratörün en alt kısmı arasındaki mesafe 65 cm'den az ise montajı gerçekleştirmiyor, siz kendiniz taktırırsanız da cihaz garantisi devre dışı kalıyor. Biz bir iki santimetre yüzünden dolabı söktürüp aspiratöre göre ayarlatmak zorunda kaldık mesela...

Aspiratör almayı düşünenler için faydalı olacağını düşünerek ayrıntılı olarak yazdım herşeyi, başka sorusu olan varsa aşağıdaki yorum bölümünden sorabilir.
-->

Share this:

CONVERSATION

12 Harika insan yorum yapmış.:

  1. bilgiler için teşekkürler
    acaba sağlık açısından bacasızlar uygun olur mu?

    YanıtlaSil
  2. Sağlık açısından bir farklılığı olduğunu sanmıyorum ama illa olacaksa Bacalılar daha uygun olur.
    Çünkü bacalılarda çekilen hava evden dışarı veriliyor.
    Bacasızlarda ise çekilen hava filtreden geçtikten sonra gene mutfağa giriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bu da değil, bacasız olursa bir süre sonra kokuyu içeri vermeye başlıyor. Filtrenin ömrü çok ıuzun olmuyor ve fiyatı da pahalı.

      Sil
  3. sessiz çalışan bir aspiratör var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bildiğim aspiratör olarak yok
      sessiz olması için mutfağınız da uygunsa davlumbaz almayı düşünebilirsiniz...

      Sil
  4. bende bugünlerde aspiratör bakıyordum blogcu bir kardeşimin yazısına denk geldim. mutfaklarımız da benziyor. görünüşe göre arçelik almışsın güle güle kullan. onların fiyatları yüksekti. ben termikel beyaz beğendim 365 di çekim gücü sürgülüydü fiyatı da 99 filandı

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Gayet güzel bir paylaşım. Ben de buradaki tavsiyelere bakarak pazarakadar.com dan bacalı aspiratör aldım çok memnunum. Eğer bu yazıyı okumamış olsaydım bacasız alacaktım. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.