FACEBOOKTA KAFAYA TAKILANLAR

Facebook, blog sitelerinden sonra en çok ziyaret ettiğim vakit geçirdiğim sitelerin başında geliyor. Çoğu kişi içinde 1. sırada yer alan bir site.

Pek çok blogyazarı diğer blogcularla blog portalları ve forumları üzerinden iletişim kurarken ben bu işi friendefeed (bu da artık facebook un malı) ve facebook üzerinden yapıyorum. Facebooktaki az sayıdaki arkadaş listemin yaklaşık yarısını bloggerlar oluşturuyor. Yani facebook ciddi ciddi en sık takip ettiğim sitelerden biri ve aynı zamanda siteme en çok ziyaretçi gönderen site. Son 3 günde 100 civarı ziyaretçi yollamış gözüküyor.

Ve facebook'ta pek çok abzürtlüğe rastlıyoruz. Bunlar tabi kafamıza takılıyor, bu niye böyle oluyor diye. Ama hiç kimse de tam olarak bilmiyor.

Mesela ben neden hep arkadaş sayılarının durduk yere azaldığını ve çoğaldığını anlayabilmiş değilim. Bir bakıyorum 95 arkadaşım var. Bir bakıyorum 100. bu sadece bende değil aşağı yukarı herkezde böyle.

Anlaşılmayan saçmalıklardan biri de facebook'un bize tavsiye ettiği arkadaşlar. Ortak hiçbir noktamız, arkadaşımız, grumubuz veya diğer zımbırtılarımız yok ama neden bize tavsiye ediliyorlar.

Ve ayrıca şu son zamanlarda facebook fazla hata veriyor bu da gözümden kaçmadı. Arkadaşlarımın sayfalarını görüntüleyemiyorum. Pek çok kişi durum güncellemelerinde hata olduğunu söylüyor filan...

Özellikle şu arkadaş sayısı konusunu bilen varsa yazabilir...

Share this:

,

CONVERSATION

3 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Facebookta arkadaşlarının azalıp çoğalmasının sebebi hesabını donduran arkadaşlarının olması. Ben bazen günahlarını alıyorum. X beni silmiş, hain diyorum. Bi bakıyorum dondurmuş. Geri döndüğü zaman da bu hain olayını hiç açmadan gene can ciğer oluyorum. :) Ama bu tavsiye olayına ben de gıcığım. Bi de tip tip resimleri oluyo bazen bu arkadaşların.

    YanıtlaSil
  2. Bunu bende düşündüm ama ondan olduğunu sanmıyorum. Çünkü birkaç saat içinde hesabını bir dondurup bir aktifleştiren bir çevrem olduğunu sanmıyorum.

    Yaklaşık 100 arkadaşım var ama bir bakıyorum 95 e düşmüş sonra birkaç saat içinde 99 olmuş, 100 olmuş filan yani...

    YanıtlaSil
  3. ben de bu meseleyi googleda araştırırken bu siteye rastladım ve anlaşılan kimse bunun nedenini tam olarak bilmiyor :)

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.