SELİMİYE CAMİ ya da CAMİİ

Bu haftasonu Selimiye cami gene doluydu. Hergün, özellikle de haftasonları Türkiye ve dünyanın bütün şehirlerinden insanlar Selimiye Cami'sini görmeye geliyorlar.

Selimiye Cami, Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği yapıtı. Yüksekliğine göre kubbesi dünyadaki en geniş kubbe. Yapıldığı dönemde dikkate alındığında tam bir mimarlık şaheseri.

Selimiye'nin 4 minaresi var. 3 şerefeli minarelerine çıkarken 3 şerefeye 3 ayrı yoldan çıkılır ve 3 yolda giden kişiler birbirini görmez. Tabi minareler şu anda ziyarete açık değil. Benim gibi şanslı olanlar dışında kimseye giriş izni verilmiyor.


Fakat Selimiye Cami için benim rahatsız olduğum bir konu var. Burası bir ibadethane. Allah'ın adının anıldığı yer. Günde 5 vakit namaz kılınıyor. Kuran okunuyor. Fakat girenler kıyafetlerine hiç dikkat etmiyor. Hemen girişte içeride kıyafeti uygun olmayanlar için başörtüsü ve önlük konulmuş (ücretsiz), fakat pek çok kişinin de zahmet edip, üstüne örttüğü yok.

Yabancılar bu konuda bizimkilerden daha hassas. Bizim kıçını örtmekten aciz insanlarımız, utanmadan caminin içinde baldırı çıplak dolaşmaktan hiç çekinmiyorlar. Sanki basit bir müzenin içindeymiş gibi. Caminin manevi atmosferine hiç saygı göstermiyorlar.

Dinle: http://www.musicuploader.org/uploaded.php?file=8869771248559701.mp3

Aşağıdaki slaytı büyük olarak izlemek isterseniz:
http://www.flickr.com/photos/superylmz/sets/72157621827689652/show/








Share this:

, , ,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.