3 Günlük Uzmandan 10TL'ye Google Adwords Yönetimi

Sertifikalı Adwords Danışmanlığı Bionluk

Bionluk, sadeceon gibi freelancer çalışanlardan ucuza hizmet alınabilen sitelerin hizmet kalitesi konusunda yakın zamanda birkaç blog yazısına rastladım. Geçtiğimiz hafta Bionluk 3 günlük Adwords uzmanlarını piyasaya salınca ben de yazmadan geçemeyeceğim.

Önce görsellerle konuyu aktarıp, sonra yorumlayacağım.

1) Geçen hafta Bionluk üyelerine Google Adwords eğitimi verildiğini paylaştı.



Benim buna yorumum şu şekildeydi:




2) 3 gün süren eğitimden sonra Bionluk'ta "Sertifikalı Google Adwords" kategorisi açıldı.




3) 3günlük eğitimeden çıkan kişiler sertifikalı hizmet vermeye başladı:



Bionluk aslında sempati duyduğum bir girişim. Fakat bu gördükleriniz de geçtiğimiz hafta oldu. Bionluk, freelancer üyelerine 3 gün Adwords eğitimi verdirip sonrasında bu 3 günlük eğitimden çıkanlara özel bir bölüm açtı: "Adwords Danışmanları (Sertifikalı)"
 
Bu sertifikalı(!) Adwords Danışmanları sayfasına baktığımda tam da beklediğim şeyi gördüm 20TL'ye Adwords optimizasyonu. (Tamam itiraf ediyorum; Beklediğimin üzerindeydi ben 10TL'ye bekliyordum... )

Tabi ben burada fiyata takılmıyorum, yani 20TL, 10TL, 1TL her ne ise isteyen istediği fiyatla hizmet sunabilir. Fiyat konusunda gayet de samimiyim, piyasayı öldürür, şöyle yapar böyle eder konusuyla ilgilenmiyorum, herkes istediği, kalitesinin karşılığı olan fiyatı versin sıkıntı yok.

Fakat 2008'den bu yana Adwords reklam yönetimi yapan biri olarak şunu söylemek istiyorum: Sadece 3günlük temel eğitimden geçen, ilk Adwords hesabını geçen hafta açmış, belki 1TL bile bütçe harcamamış kişileri, soruları verilmiş bir sınavı geçti diye Sertifikalı Uzman olarak piyasaya salan Bionluk'tan Adwords hizmeti veren birilerini bulmayı düşünüyorsanız, düşünmeyin.

Üzerine fazla yazmaya gerek görmüyorum, durum net. Bionluk'un itibarı, ilerleyen dönemde freelance işgücü arayan firmaların geri bildirimleri ile sağlam şekilde sarsılabilir.

Düşünün ki binlerce liralık Adwords hesabınızı Bionluk'un Sertifikalı uzman dediği kişilere emanet edip ciddi miktarda zarar ettiniz. Bunun tek sorumlusu hizmet aldığınız kişi mi, yoksa gerçek yetkinliği olmayan kişileri uzman olarak size tanıtan Bionluk da bundan sorumlu mu?

--
Geçen ay sitemde yazdığım yazıda, dijital pazarlama alanında çalışmak isteyenlere başlangıç için Google Adwords Sertifikası alın diye tavsiye etmiştim ben de. Fakat bunun ileri derece bir uzmanlık değil iyi bir başlangıç olarak kabul edilebileceğini de belirtmiştim.
http://yilmazbaris.com/sertifikali-google-adwords-uzmani-olmak/

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.