Hepsiburada Bile Bile Bozuk Telefon Satıyor!

Hepsiburadacom'dan gene mağaza olarak da Hepsi Burada'nın kendisinin satmış olduğu garantisini de gene Hepsi Burada'nın ithalatçısının vermiş olduğu bir adet Samsung Galaxy C7 aldım fakat telefon sorunlu çıktı. Bu sorunu Hepsi Burada'ya ilettikten sonra gördüm ki Hepsi Burada bile bile sorunlu telefon satmaya devam ediyor!

Her Şey Yeni Bir Telefona İhtiyaç Duymamla Başladı!

3 yıldan uzun süredir kullanmış olduğum Samsung Note 3'ün performansı, özellikle de pil ömrü dayanılmaz hale gelince yeni bir telefon almak için uzun boylu bir araştırma yaptım ve öncelikle pil ömrü ve sonrasında fiyat performans kıyaslamasını göz önüne alarak Samsung Galaxy C7'de karar kıldım.

Hepsi Burada'ya Güvendik Peki Ne Oldu?


Fakat şöyle bir handikap vardı ki Samsung bu ürünü Türkiye'ye getirmiyordu. Satın alabileceğim yerlere baktım. Birçok getiren firma mevcuttu. En uygun fiyatlı satan firmaları listelediğimde tanımadığım firmaları da çıkarınca Hepsiburada.com'u bilindik bir marka olması nedeniyle diğerlerine göre daha güvenilir olacağı ve muhtemel sorunlarda ürünün arkasında duracağı için tercih ettim. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum: Hepsiburada.com üzerinde değişik satıcılar yer alıyor fakat benim aldığım ürünün satıcısı da gene hepsiburada.com'un kendisiydi.

İşte Böyle Oldu!

Ürünü "Bugün Teslimat" seçeneği ile verdim. Kurye'den o gün akşam geleceğine dair SMS de geldi ama ürün bir sonraki gün geldi. Hadi dedim bu çok önemli bir sorun değil benim için...

Cihazı açtım kullanmaya başladım, ilk gün sonunda denedim pil kullanımı açısından gerçekten beklentimi karşıladı. Tüm günü kurtaran bir akıllı telefon cihaz üretebilmiş Samsung, hatta öteki günü bile çıkardığı oldu, yoğun kullanan biri olmama rağmen.

Gelelim sorunlara: Direkt Kullanımı Etkileyen 3 Problem

Cihazı kullanırken, kullanılabilirliği direkt etkileyen 3 sorun ile karşılaştım.
1) Türkçe Klavye
2) Hızlı Ayarlar Menüsü
3) Dahili numaraların tuşlanmayışı

1) Birinci sorunu dil paketi indir vs derken son olarak Google'ın klavye uygulamasını kurarak alternatif bir çözüm bulmuş oldum.

2) Hızlı Ayarlar menüsünü bilmeyenler için kısaca açıklayım: Android cihazlarda parmağınızla ekranın en üsten alta doğru çektiğinizde "Hızlı Ayarlar" menüsü görünüyor ve bu menüden Wifi, Hücresel Veri, Ses ayarı, Ekran Parlaklığı vs.. ulaşıp tek adımda kontrollere ulaşabiliyorsunuz. Benzer özellik iOS cihazlarda da var, parmağınızı kaydırıp denetim merkezinden birçok işlemi kolayca halledebiliyorsunuz. Gün içinde defalarca WİFİ ile hücresel veri arasında geçiş yaptığınızı, telefonu sessize alıp açtığınızı düşünürseniz bu gerçekten önemli.

Fakat Hepsiburada'dan almış olduğun cihazda "Hızlı Ayarlar" menüsünde sadece "Rahatsız Etmeyin" ayarı aktifti ve başka bir kısayol eklenip çıkarılamıyordu. Önce oluyordur belki, ben yapamıyorum diye düşündüm fakat internette biraz arama yapınca aynı sorunu yaşayan ve telefonu da hepsiburada.com'dan almış başkalarının da olduğunu gördüm.

Şu anda Google Play'de yeni bir uygulama kurdum, onunla idare etmeye çalışıyorum, kısmen bu işlevi yapıyor.

Aşağıdaki görselde görebilirsiniz:
Üsteki kutuda ayarların olması gereken kısım
Alttaki kutuda benim indirmiş olduğum harici ve reklamlı bir uygulama...

Samsung C7 Hızlı Ayarlar Türkçe Dil HepsiBurada Şikayet


3) Bu sorun daha sonra gelen Android güncellemeleri ile çözüldü. Fakat öncesinde sıkıntı yaşattı. Dahili hattı olan bir yeri aradığınızda "Lütfen .. için 1', ... için 2'yi .. ... için 3'ü" gibi tuşlamaları yapmaya çalıştığınızda olmuyordu, tuşlara basılmıyordu...

Hepsiburada.com Ne Yanıt Verdi?
Sorunu nette detaylıca araştırdıktan sonra bu cihazı hepsiburada.com'dan alan farklı kişilerde aynı sorunun yaşadıklarını gördüm. Donanım sorunları kırık, dökük, çizik vb. sorunlar her cihazda olmaz ama bu tarz yazılım sorunları genelde tüm seride birden olur. Başkalarının da aynı sorunu yaşadığını görünce hepsiburada.com'a Twitter'dan yazdım,, numaramı isteyip arayacaklarını söylediler.
1 hafta aramayınca tekrar yazdım, sonrasında aradılar.

Öncelikle sorunun benim cihazıma has olmadığını, daha önce sattıkları cihazları alan kişilerde de aynı sorunun yaşandığını ve büyük ihtimalle halen satmakta oldukları telefonlarda da bu sorunların bulunduğunu, hatalı cihaz satmaya devam ettiklerini belirttim.

Belirttiğim sorunla ilgili bir araştırma yapmalarını ve çözüm sunmalarını beklerken aldığım yanıt telefonu gönderin inceleyelim oldu. Kendilerine elinizde kendi sattığınız telefonları inceleyebilirsiniz dedim. Sorunun genel bir kriz olduğunu bu şekilde farketmeleri daha mümkün, çünkü bendeki yazılım sorunu ile sadece benim cihazımdaki sorunu tespit ederler. Fakat ellerindeki cihazda bu sorunu tespit etmeleri tüm serinin bu şekilde sorunlu olduğunu ortaya çıkaracaktır.

Israrla benim telefonumu istedikleri için, eski telefonumu elden çıkardığımı, başka telefonum olmadığı için yeni bir telefon edinmeden ve tüm bilgilerimi kopyalamadan gönderemeyeceğimi belirttim. Onlar da iyi tamam siz yeni telefon bulun bize gönderirsiniz dediler. Sonraki süreçte de arızalı cihazları satmaya devam ettiler.

Ben yeni bir telefona daha satın almadım, etrafımda da ödünç alacağım bir telefon olmadığı için, ek uygulamalarla kör topal ve bu kullandığım uygulamaların reklamları ile telefonu kullanıyorum, şimdilik... Cihazı gönderdiğim zaman da olumlu bir yanıt vereceklerini düşünmüyorum. Başka bir kullanıcının yaşadığı duruma bakınız: https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-samsung-galaxy-c7-kusurlu-cikti-kabul-etmiyor

Şikayet Var'da Hepsi Burada'nın genel durumuna bakınca çok iyi bir oran da gözüme çarpmıyor açıkçası: Son bir yılda sadece Şikayet Var üzerinden gelen 20 bine yakın şikayet var ve yalnızca %8'i çözülmüş görünüyor.

Hepsi Burada Şikayet hepsiburadacom müşteri şikayetleri


Hepsiburada.com ise halen yazılım sorunları olan aynı cihazı satmaya devam ediyor...

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.