BLOGGER IP YERİNE İKİNCİL CNAME OLUŞTURMA

2. Güncelleme 11 Nisan : http://nedir.yilmazbaris.com/2011/04/blogger-ipleri-11-nisan-2011.html

Güncelleme 8 nisan: Yasak şu anda kalktı ama her ip için değil. Bunun için sadece ghs.google.com a cname oluşturarak ya da 199.71.214.27 adresine A kaydı oluşturarak sitenizi girilebilir hale getirebilirsiniz. Ayarları yaptıktan sonra biraz sabredin, durum anında düzelmeyebilir..


Kelimelerbenim.com'da Sezer arkadaşımız paylaşmış. Domainimizi google hostuna direkt yönlendirmek yerine başka bir adrese yönlendiriyoruz ve bu adres arada köprü kuruyor.

Şimdi yapmamız gerekenler:

1) Daha önce oluşturduğunuz Cname ya da A record ne varsa siliyorsunuz. Ve bunun yerine ghs.you8g.com adresine Cname oluşturuyoruz. Mesela ben blog subdomaini için oluşturdum siz www için oluşturun

2) Sonraki adımda şu siteye gidiyoruz : http://you8g.com/ ve üzerinde çince yazılar yazan butona tıklıyoruz. Google bağlantı penceresi çıkıyor, giriş yapmamışsanız giriş yapıyoruz ve sonra istenen izini veriyoruz.

3)Daha sonra sitenin aşağısında arama penceresine benzeyen yere site adresinizi yazıyorsunuz. Ben blog.yilmazbaris.com yazdım siz www.siteniz.com şeklinde yazın... Ve gene üzerinde çince yazılar yazan butona tıklıyoruz işlem tamam.. Sonra açılan sayfada aşağıda ve sağda üstte sitemizin adresi çıkıyor !

Blogunuz hemen açılabileceği gibi 5-10 dakika sonra da açılabilir. Resmin üzerine tıklayara büyük halini görebilirsiniz.

Share this:

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.