SEO Kursu

Uzunca bir süredir bloguma SEO kursu ile alakalı spam yorumlar geliyor. Sadece bu bloguma değil 2-3 farklı bloguma daha geldi. SEO hizmeti(!) veren bir firma biraz da kurs açarak para kazanayım demiş anlaşılan.

SEO Kursu & Eğitimi

Daha önce yazdığım SEO Sahtekarları yazımda karşılaştığım bir durum üzerine legal olmayan çeşitli etik dışı yöntemleri kullananlara karşı uyarmıştım. Bu yazımda ise profesyonellikten uzak yöntemleri kullandıkları halde sektörün en iyisi olduğunu söyleyenlere biraz çakmış olacağım.

İlk olarak şu SEO kursu ile başlayalım, 2 günlük SEO eğitimini 850₺, 2 günlük sosyal medya eğitimini ise 1500₺'den satan bu uyanıklar kendi SEO çalışmalarını spam yorumlarla yapmaya çalışıyor.

SEO konusunda spam yorum linkler, spam ve boş içeriklerle, paravan blog siteleriyle sonuç alabilseniz bile bunu ancak mahallenin çilingiri, çiçekçisi, halı yıkamacısı gibi küçük esnaflar için kullanabilirsiniz.

Spam yorum ile SEO çalışması yapan SEO Kursu
Spam Yorum - Konu ve yorumun farklı olması da başka bir nokta.
Kurumsal firmalar ve büyük markalar için yapacağınız "Kurumsal SEO" çalışmalarında bu tarz amatör yöntemleri KULLANAMAZSINIZ! Hiçbir marka yöneticisi de kendi itibarını bu tarz basit yöntemlerle ayaklar altına almayı tercih etmez!

Bu tarz yöntemlerle SEO çalışması yapan kişilerden alcağınız eğitimin kalitesini de kendiniz tahmin edebilirsiniz. Bana soranlara genel olarak söylediğim şey piyasada "SEO, Adwords ve sosyal medya konusunda nitelikli ve sektör gerçeklerine uygun eğitim" veren bir yer, kuruluş olmadığıdır.

En İyi SEO Firması

İkinci olarak sektörün en iyisini olduğunu iddia eden bazı ajanslar var ki inanın hala amatör yönlemlerle iş yapıyorlar.  Tesadüfen birinin raporlamasın ulaştım ve durum gerçekten vahimdi. Video sitelerine spam video yükleyip altına link bırakan bir ajanstan nasıl bir profesyonellik bekleyebilirsiniz?

İsmi kısmen duyulmuş başka bir ajansın müşterisi ile farklı bir konuda görüşürken ajans hakkındaki memnuniyetsizliğinden bahsetti. Aylarca çalışıldıktan sonra hala sayfa başlığı ve meta description gibi basit, standart ve küçük konulardaki büyük SEO yanlışlarından şikayetçiydi. ve çöpe giden binlerce TL. Hatta müşteri firma sahibi hakkım helal değil diyor....

Peki iyi ajanslar yok mu?
Piyasada çok fazla vasatın altında ajans olduğu için iyi ajansları bulmak kolay olmayabiliyor. Geçende kısmen tanıma fıratı bulduğum, dışarıdan baktığımda "düzgün" diyebileceğim bir SEO ajansı gözüme çarpıyor ama hem iş üstünde görmediğim hem de reklam olarak algılanmasın diye ismini vermiyorum.

Doğru SEO ajansını nasıl seçebilirim?
Bu konuda aslında dijital sektör içindeki birinden yardım almanız gerekiyor. Hem doğru ajansın seçimi hem de çalışmaların kontrol edilebilmesi için bilen birinin kontrolü gerekli.

Eğer firmanız küçük ölçekli ise zaten aylık 500-1000TL'den aşağı çalışamayan bu firmalar bütçenizi aşabilir. Bunun için tercihiniz R10, sadeceon ve bionluk gibi sitelerde freelance hizmet verenlerden yana olabilir. Sadece "link satın alma" konusunda dikkatli olun. Kaş yapayım derken gözünüzü çıkartanlar olabilir..

Share this:

, , ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.