Geçmişte ve Bugün Yaptıklarıyla Mynet'i Mahveden 10 Editör

Şimdiye kadar sevdiğim-sevmediğim birçok farklı marka için çalıştım ve yaptığım işlerde kendi hayat görüşümü bir kenara bırakıp ürün ve hedef kitle ne olursa olsun empati yaparak konuya onların gözünden bakıp, onların beklentilerini düşünerek iş yaptım. Bu yüzden de başarılı işler çıkardığımı düşünüyorum.

Bir restourantta aşçı iseniz kendi damak zevkinizi değil, müşterilerinkini düşünmek zorundasınız. Çünkü yemeği yiyecek olan da onlardır, hesabı ödeyecek olan da... Bu yüzden bir içerik/topluluk yöneticisi her zaman hedef kitlenin beklentileri ilk sıraya koymak zorundadır. Koymazsa ne olur? Mynet gibi tükürdüğünü yalar durur.

Mynet'in Din Karşıtı ve Aşırı Solcu Yayın Politikası

Geçen hafta birkaç arkadaşımın Mynet'ten bir link paylaşıp Mynet'i sert bir şekilde eleştirdikleri bir yazı gördüm. Mynet editörlerinden biri "Geçmite ve Bugün Yaptıklarıyla Türkiye'nin Geleceini Mahveden 10 sim" başlığıyla attığı yazıya Yavuz Sultan Selim, II Abdulhamit, Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan gibi isimleri doldurup geniş! ve derin! bilgi birikimi ile sağa çakmaya çalışmış.  Ben tıkladığımda yazı kaldırılmıştı, Google'da arayıp önbelleğinden bakmıştım. Sonra da sayfayı kaydettim, böyle de garip bir huyum var işte ;) Buradan indirebilirsiniz.

Sonra bugün üye olduğum bir Facebook grubunda Mynet'ten bir içerik gördüm. Bu sefer de "çay house" denilen grubun yaptığı bir video üzerinden bir eleştiri yazısı. Başlığı da şu: "İslamcılar Tarafından Hazırlanan Mantık Hatalarıyla Dolu, Irkçı, Cinsiyetçi ve Ayrımcı Söylemli 'Sosyal Sorumluluk' Videosu"

Sonrasında yorumlarda aşağıdaki gibi bir kısa diyalog geçti.

Espri gibi ama gerçek, eleman gerçekten Mynet çalışanı. Sonra Mynet Trend'deki diğer yazılara bir göz attım ve bu tarz taraflı ve ideolojik yazıların fazlaca olduğu dikkatimi çekti.


Bu Aşağıdaki de Silinen Yazı



Meseleyi toparlarsak markalar ve medya organları hedef kitlelerini düşünerek yayın yapmalı. Ve eminim Mynet'i sadece solcular ve ateistler değil, sağ kesimden ve dindar çevreden de birçok kişi okuyor. Mynet'in Cumhuriyet, Aydınlık Sözcü gibi ideolojik bir misyonu da olmadığını dikkate alırsak bu şekilde ideolojik yayınlar son derece yanlış.

Mynet'in yazarları da kendi ideolojilerini bir kenara bırakmalı ve içerik üretme yeteneklerini ve yaratıcılıklarını hedef kitlenin hepsine hitap edebilen konularda kullanmalı. Böylelikle hem Mynet için hem de kendileri için daha başarılı işler çıkartabilirler.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.