Google Adsense Chrome Eklentisi

Kişisel blog google adsense
Adsense için Google Publisher Toolbar isminde yeni bir Chrome eklentisi çıkmış, eklentiyi kurarak https://www.google.com/adsense adsesine gitmeden pek çok veriyi görüntüleyebiliyorsunuz. Oldukça pratik ve kullanışlı bir eklenti tüm yayıncılara tavsiye ederim.

Adsense sayfasına gitmeden günlük, haftalık, aylık kazançlarınızı, tüm zamanlardaki toplam geliri görüntüleyebiliyor ayrıca bazı etiket ve url kanallarınızdaki gelirleri ayrı ayrı görünlüyebiliyorsunuz. Ayrıca reklam yayınladığınız siteleri tanımlayarak, siteyi ziyaret ettiğinizde yer alan reklam birimlerinin üzerinde o günkü, dünkü ve haftalık kazancınızı görüntüleyebiliyorsunuz. Böylece hangi reklam biriminden en fazla gelir elde ettiğinizi gayet net bir şekilde görebiliyorsunuz. Ayrıca kendi reklamınıza tıklamanızı da engelliyor.


Ben özellikle Adsense'den ilk para aldığım ay bakiyemde ne kadar birikmiş, bugün kaç cent kazanmışım diye günde 3-4 sefer baktığım oluyordu :) O zaman uğraşacak iş güç de olmadığı için günlük 1 $ için tüm raporları ayrıntısıyla inceliyor, hangi yerleşim birimi hangi sitelerde ne şekilde kazandırıyor takip ediyordum.

Sonra gerçek anlamda çalışıp para kazanmaya başlayınca aslında bu kazandığınız paranın hiç bir değeri olmadığını anlıyorsunuz. Öyle ki buradan gelecek para internet masrafınızı bile anca karşılıyor. Tabi ttnet interneti 55 liradan 64 liraya çıkarınca artık bunu da karşılamaz hale geldi. Rehber işinde çalıştığım zaman bir günde kazandığım para Adsense'den gelen 2 aylık kazanca eşit oluyordu.

Bu ay sonu benim bakiye gene 100 $ kadar olacak ve Ağustos'un son haftası hesabıma yatacak. Şu anda benim gelirlerimin çoğunluğu resim ve karikatür blogumdan geliyor. İşin en güzel yanı ise aylardır içerik girmediğiniz siteciklerden bile yıllık 10-15 dolar gelebiliyor olması oluyor. Kısacası zaten kullandığınız günlük 500-600 tekil hiti olan bir siteniz blogunuz varsa bir adet adsense reklamını sitenizin üst kısmına gözle görülür bir alanına koyarak aylık internet masrafınızı karşılayabilrisiniz.

Neden sen kendi bloguna koyumuyorsun diyenler olabilir :) Kişisel blogumun en odak noktasına reklam koymak pek hoşuma gitmiyor. Gene de bakiyeyi 100 $ a tamamlamak için koyduğum zamanlar da oluyor tabi  ama genelde koymuyorum. Rahatsız etmiyorsa siz koyabilirsiniz zararı pek olmaz.

Share this:

CONVERSATION

16 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Yılmaz kardeşim merhaba;

    Sultangazi'de oturduğum dönemlerde görüşmek mümkün olmadı. Güzel bir yazı olmuş. Ancak eklentinin linkini vermemişsin. Google'da arar buluruz sorun değil ama yazıda oradan oraya atlamışsın. :)

    YanıtlaSil
  2. sağ ol, linki koymayı unutmuşum, koydum
    ve doğru lafı biraz fazla dolandırıyorum galiba :)

    YanıtlaSil
  3. Tanıdın sanırım beni. Biraz backlink kazanmak için Bedava Yaşıyoruz adıyla dolaşıyorum ortalarda...

    YanıtlaSil
  4. tanıdım, biliyorum sitenin senin olduğunu
    bir ara bırakmıştın bu siteye yazmayı.. bir de .com uzantılı değilmiydi site adresi, net e çevirmişsin..

    YanıtlaSil
  5. Evet öyle oldu. Aceleye geldi diğerini alamadım bunu aldım :)

    YanıtlaSil
  6. hayırlısı, umarım kalıcı ve popüler bir site olur

    YanıtlaSil
  7. tamam ya veririz anasayfadan bir +3 backlink :)

    YanıtlaSil
  8. bir de blogger profilinden de link ver işe yarıyor, rel="dofollow" etiketiyle

    YanıtlaSil
  9. Çok makbule geçer :) Önceden hiç uğraşmıyordum backlink, seo, adsense falan ama artık uğraşayım. Maaş yetmiyor :)

    YanıtlaSil
  10. Tam olarak nasıl yapacağım. Pek de anlamıyorum açıkçası...

    YanıtlaSil
  11. blogger profili düzenle kısmından
    Hakkında - Giriş kısmına html kod olarak link vereceksin
    < a href=" site adresi" rel="dofollow" >Site Adı
    yazıp sonra a etiketini kapatıyorsun..

    YanıtlaSil
  12. kaliteli bir eklenti olmuş ancak hesapların güvenlik tehlikesi yok mu bu eklenti ile, çünkü çerezlerimize ve hesap bilgilerimize ulaşabilirler...

    YanıtlaSil
  13. eklenti Google tarafından oluşturulduğu için böyle bir sıkıntı yok.

    YanıtlaSil
  14. Güzel yazı adsense bi 20 kere giriyorum günde :))

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.