EUROVISION EUROVISION EUROVISION

Eurovision'dan ilk kez Sertap Erener'in katıldığı yıl, şarkı için hazırlanan klip tartışmalarıyla haberdar olmuştum, o yıl evde radyodan pür dikkat dinlemiştim yarışmayı. Sertap Erener 1. olduktan sonra da ülkemizde her yıl bu yarışma hep gündemde büyük yer tutar oldu.

İngilizce-Türkçe tartışmaları, kim katılacak, kim kazandı, kim haketmedi... Çok çok konuşur olduk. Ama biri de çıkıp şunu da söylemiyor; "Eurovision neymiş amk.."

Eurovision her yıl komşu ülkelerin en yüksek puanlarını birbirine verdiği, şarkının ve performansın ilk sırada olamadığı çok fazla siyaset kokan bir yarışma.

Yarışmanın amacı Vikipedi'de ülke televizyonları arasında ortak yayın gerçekleştirme ve geliştirme yazıyor ki saçmalık. Amaç o değil de kültürlerin etkileşimi ise biz neden hep kültürümüz dışında olan, benimseyemediğimiz şarkılarla çıkıyoruz?

Şimdi Can Bonomo konusuna girmek istemiyorum ve hakaret etmek olmasın ama kendisinin önceden çıkardığı şarkıları afedersiniz götümle bile dinlemem. Eurovision için hazırladığı şarkıyı az önce dinledim. Sözleri ingilizce, müziğinin ritmi ise çok çok tanıdık geldi. Diğer şarkılarının yanında dinlenebilir olmakla beraber çok iyi diyemem.

Adaylık başkalarına önerilmiş daha önce ama götleri yememiş heralde ki katılmamışlar. Annem izin vermiyo ki yaa.. diyen bile varmış.. Kim önerdiyse öneri Can Bonomo'ya gitmiş ve oda önüne altın tepside gelen fırsatı kaçırmamış, diğer salaklar gibi...

Can Bonomo yerine bir halk müziği sanatçısı ya da dinlememe rağmen arabeskci bile çıkarsalar takdir edebilirdim ama ne uyuz bir tarz lan o öyle.. Kendim ve türk halkının büyük çoğunluğu adına söyleyebilirim ki bu bizim tarzımız değil.

Aslında ben yarışmayı 2-3 yıldır takip etmiyorum. Şu anda aklımda Sertap'tan sonra Athena, unutulmaz berbat şarkısı ile Sibel Tüzün, seksapalitesi ön planda olan Hadise var, geçen yılda şarkısını bir kez dinlediğim ve beğenmediğim Gece Yolcuları'ydı sanırım, yok Yüksek Sadakat'ti galiba o kalmış... Neyse çok da umurumda değil.

Aslında artık Eurovision'a ihtiyacımız pek yok. Türkiye zaten en çok konuşulan tartışılan ülkelerden biri durumunda şu an. Kendi kültürümüzü yansıtamadıktan sonra da abudik kubidik şarkılarla Eurovision'da derece yapmanın bir ciddiyeti yok bence...

Share this:

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Size Katılmamak Elde Değil, tamamen bize ait olmayan bir kültürü vizyona çıkartarak popülarite peşinde koşmaktan başka bir şey değil.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.