GOOGLE+ PLUS PROJESİ

Beni bu gecenin 3. de blog yazdıran şey Google ın yeni sosyal site çalışması Google Plus. Bir süre önce Google Profiller hizmetinin değişikliğinden bahsetmiş ve Facebook'a rakip  olarak yeni bir site beklediğimi söylemiştim ki zaten herkes uzunca bir süredir bekliyordu bunu.

Google bu projesini yeni bir site açarak yapmaktan ziyade mevcut hizmetlerinin birleştirilmesi şeklinde oluyor, yeni olarak sadece Circles (Çevreler) hizmeti. Google profiles, Gmail, Google+1, Google Place, Picasa albümleri birleştirilerek yeni bir sosyal medya sitesi oluşturuluyor.
Arkadaş grubunuzda toplu olarak sohbet özelliği ve çoklu video sohbeti de en ilgi çeken kısımlardan. Çoklu sohbet özelliğinin mobil cihazlardan yapılabilmesinin dedikodu kültürüne farklı bir boyut kazandıracağı da kesin..

Üzerinde en çok konuşulacak bölüm ise Circles yani Çevreler. Arkadaşlarınızı çeşitli çevrelere (halkalara) ekleyebiliyor, gizlilik ayarlarınızı ve paylaşımlarınızı bu çevrelere göre yapabiliyorsunuz. Oluşturduğunuz çevreler diğerleri tarafından görülemiyor.

Yaptığınız bir paylaşımı, özel bir çevrenizle(özel arkadaş grubu), tüm çevrenizle(tüm arkadaşlarınız) ya da geniş çevrenizle (arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla) paylaşma seçeneğiniz oluyor.

İsteyen her kullanıcı bir başkasını onayı olmadan oluşturduğu bir çevreye ekleyebiliyor. Ama sizin onun çevresinde ekli olmanız, onu sizin çevrenize eklenmesi anlamına gelmiyor ve özel bilgilerinize de ulaşmış olmuyor. Ancak siz onu çevrenize eklerseniz gizlilik ayarlarınıza göre paylaşım ve kişisel bilgilerinize ulaşabiliyor.

Kullanıcı önerileri (Arkadaş önerisi) : Google+ da tanışıklığını olma olasılığı olan kişiler Bul ve Davet et sekmesinde görüntülenir. Bu kişiler

  • Gmail gibi Google ürünlerindeki kullanıcılarla ortak bağlantılarınız.
  • Google ürünlerindeki diğer kullanıcılarla iletişiminiz.
  • Profilinize eklediğiniz bağlantılar.
  • Google Hesabınıza bağladığınız bağlı hesaplar.
yukarıda belirtilen ilişkilendirme sistemi ile önerilir ve önerilen kişileri isimlerinin yanında bulunan "çevrelere ekle" seçeneği ile çevrenize katabilir ya da üzerindeki çarpı işaretine tıklayarak önerilerden aldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun yanında facebook'taki duvar görevini gören sparks (konular) ile ilgi alanınızdaki konularla ilgili paylaşımları ve arkadaşlarınızın paylaşımlarını takip ediyorsunuz.


Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.