ŞİKE SORUŞTURMASI

Futbolda sürekli konuşulur şike konusu, taraftarlar karşı takımları sürekli şike yapmakla suçlar, fakat hiçbir zaman bir sonuca bağlanmaz tartışmalar çünkü çoğu zaman içi boştur tartışmaların, bütün futbol muhabbetlerinin olduğu gibi. Ama  futbolda şikenin son derece hissedilmesi boş bir konu değildir.

Bu sabah yapılan şike operasyonu ile sanırım ülkemizde konu ilk kez deşiliyor ve belki tam hakkı verilemese de bir yerlere varılabilecek.

Yıllardır pek çok takımın illegal birşeyler yaptığı zaman zaman gün yüzüne çıkıyor ama bunlar iyice soruşturulmuyor ve neticelendirilmiyordu. Hatta futbolcu ve teknik direktörlerden gelen itiraflar bile vardı.

Fenerbahçe ise diğer tüm takımların antipatisini kazanmış ve bir iki yıl önceye kadar sürekli şikeyle suçlanan, en çok hedef gösterilen takımdı. Hatta Aziz Yıldırım'ın "Maçların sahada değil, masada kazanıldığını geç öğrendim" sözü şikeyle alakalı olarak yorumlanmıştı.

Futbol tarihimize baktığımızda şike iddialarının ne kadar ciddi olduğunu görebiliriz. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe takımlarının oldukça şüpheli maçları var bu bir yana ligin son haftaları küme düşen takımların  da çok temiz hareket ettiği söylenemez.

Mesela en son Emre Belözoğlu'nun telefon mesajı "şaka maka" kapatıldı. Beşiktaş'ın
Bu seferki soruşturma biraz ciddi gibi ama nereye kadar gideceğini, gidebileceğini zaman gösterecek...

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.