ISSIZ - İŞSİZ ADAM

Derslere gitmeyince öğrencilik hayatı bitmiş gibi geliyor adama, işi bırakalı da bir ay oldu ve işsizler ordusunun bir parçasıyım nihayetinde...

Babamın dükkanında çalışmak bir işmiş gibi gelmiyor, çünkü adı üzerinde "babamın dükkanı, babamın işi"... Böyle olunca insan tam bir "işsiz" psikolojisine giriyor insan...

Ara sıra kendim gibi okulu bitirememiş ya da bitirmiş ama düzgün bir işe girememiş arkadaşlarımla buluşup rahatlatıyorum kendimi. Aynı durumda olanlar anlıyor birbirinin hislerini ya da başkalarının da aynı bataklığa düşmesi insanı yalnız kalmadığı için sevindiriyor.

Daha kesin planlar yapıyor insan, hedeflerini daha küçük tutuyor ve hayatı daha garanti yaşamaya çalışıyor. Gülümsemesi gene oluyor belki yüzünde ama biraz daha buruk...

Bildikleri halde ne yaptığı sorulunca, daha bir sert cevap veriyor artık. Kırıcı olanlara karşı daha kırıcı olurken, umursamaz bir tavır takınası geliyor iyiliğini isteyenlere de...

İş ilanlarına bakıyorum ve görüyorum ki askerliğini yapmayana sadece kız değil, iş de vermiyorlar. Küçükken çok kutsal görürdüm askerliği, öyle öğretmişlerdi çünkü ama şimdi sadece başbelası bir yükmüş gibi geliyor.

Eski aşklarımın facebook sayfalarına gözatıyorum ara sıra... Duvarında paylaştıklarına erişim iznim olmayınca kendimi biraz daha unutulmuş hissediyorum.

Şu anda bilgisayarı hayatımdan çıkarsam, koca bir kara delik oluşur sanırım. İnternet, haber, film, yabancı diziler, ingilizce ile kaldığım derslerle uğraşarak vakit geçiriyorum ve eskisinden daha az blog yazıyorum. Yeni çıkan albümleri indiriyorum ama eski şarkıları dinliyorum.

Her zamanki gibi yeni bir şeyler arıyorum hala... Bir aksilik olmazsa haftaya web tasarımı kursuna başlıyorum ve uygun saatlerde denk gelirse boks dersleri de almayı düşünüyorum.

Pazartesi günü Edirne'ye ders kaydını tamamlamaya gidicem vee hayatımın 23. sevgililer gününü 23. kez yalnız geçiricem.

Sonrasında daha yoğun olucam sanırım. İngilizce kursu devam edecek, web tasarım kursuna ve boksa da başlamış olucam ve dönem başladığı için derslere de ağırlık vermem gerekecek.

Ve böylece hala işsiz olduğum, aklıma daha az gelecek.

Share this:

,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. vay demek trakya üniversitesindesin :)
    bende ayşe kadındayım :)

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.