Allah Yok Din Yalan

Tüm dergi bayilerini gezip, elime kalemi alıp Penguen dergilerinin üzerine "Zeka Yok, Komedi Yalan" yazmak istiyorum. En oturaklı intikamlardan biri bu olur sanırım Penguen'den ama yaptıkları çizimlerde bunu anlayacaklarına dair bir zeka parıltısı göremiyorum :(

Penguen dergisinin  Penguen dergisi çizeri ve ortağı Bahadır Baruter'in çizdiği ve dergide yayınlanan karikatürdeki caminin üzerinde "Allah yok, din yalan" yazıyor. Ama hödük gibi yazıyor. Gizliymiş* gibi şekillerin içine eklenmiş ama aslında saklanmaktan ziyade gösterilmek istendiği besbelli bir şekilde. LAP diye orada duruyor. 

Zaten çizimleriyle sürekli olarak dini kavramları alaya alan dergi en son olarak bu karikatürle kendini net olarak ifade etmiş oldu: "Dine karşıyız!"

Ben de kendimi ifade etmek istiyorum. Zeka parıltısı içermeyen, öküzlüklerle güldürmeye çalışan çizimlere, karikatürlere karşıyım!

Bu olaydan sonra müslüman kimliğini benimseyip de bu dergiyi alan ya da alacak olan kişiler, inançlarına olan bağlılıklarını bir gözden geçirmelidir.
İnaçlarınıza, değerlerinize hakaret eden, hiçe sayan bu dergiyi almaya hala devam mı edeceksiniz?


Share this:

, ,

CONVERSATION

19 Harika insan yorum yapmış.:

  1. almam lan ben :D
    penguende neymis onlar bizim dergimizi alsin :D

    YanıtlaSil
  2. Öznel bi ifade çeşitidir..Kapak sayfasında olsa kabul edebilirdim ama bu durum , şahsın kendi köşesinde yaptığı birşeydir ve bu işte özgürlük vardır..Saygısızlık olduğunu düşünmüyorum , sadece çizen kişinin ateist olduğunu anlıyorum..

    YanıtlaSil
  3. Hayır bu kadar basit görülemez, sanırım sen derginin savunmasını okumuşsun, oradan konuşuyorsun.

    Eğer öznel bir şeyse ve bu derginin genel görüşü değilse bunu çizerle yollarını ayırarak göstermelidir.

    Yoksa aynı şekilde düşünülürse yazarların, çizerlerin gazete ve dergilerdeki kendi köşelerinde her türlü uygunsuz ve kanunsuz içerikleri legalleştirilmiş olur.

    Bunu özgürlük açısından bakmak farklı bir konu. Bir kişinin inançsız olması ve bunu ifade etmesi kişinin kendi özgürlüğüdür.

    Fakat yayın organlarının toplumun kutsal inançlarını alaya alması karşısında en normal sonuç inançlarına hakaret edilen bireylerin o dergiyi bir daha almamaları ve boykot etmeleridir ki bu işte de özgürlük vardır.

    Yazardır, kendi köşesidir, her boku yer mantığı kabul edilemez...

    YanıtlaSil
  4. Kesinklikle sana katılıyorum,yok kardeşim böyle özgürlük olmaz,çıkıp dışarıda bağıra bilirsin ben inanmıyorum diye ama tutup da böyle zırt pırt şeylerle,dinimizle alay edemezsin,buna özgürlük denmez...

    Eğer senin özgürlüğün benim inanç özgürlüğümü aşağılıyorsa kim buna özgürlük diyebilir,
    galiba bu karikatürü çizen le bu yorum yapan özgürlüğün tanımını bilmiyorlar...

    YanıtlaSil
  5. Bahsettiğiniz karükatür uygunsuz ve yasadışı değildir.

    Anayasanın bu konuyla ilgili şu maddeler vardır:

    VI. Din ve Vicdan Hürriyeti - Madde 24

    Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.

    Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

    Kimse, devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

    VII. Düşünce ve Kanaat Hürriyeti - Madde 25

    Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir.

    Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.

    VIII. Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti - Madde 26 :

    Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.

    IX. Bilim ve Sanat Hürriyeti - Madde 27:

    Herkes, bilim ve sanatı serbestçe öğrenme ve öğretme, açıklama, yayma ve bu alanlarda her türlü araştırma hakkına sahiptir.

    İşte bahsettiğiniz özgürlüğün tanımı budur.

    Öbür taraftan alay ediliyor deniyor. Bir müslüman, İsa'nın tanrının oğlu olduğuna inanan hıristiyanla, sığırı kutsal sayan hinduyla istediği gibi alay edecek; ama kimse islamla alay edemeyecek.

    Şunu unutmamakta fayda var: Kutsal saydığınız şey sadece size kutsal, onun dışındakiler için zerre anlamı yok. Yasalar çerçevesinde istediğini yazar, söyler, çizer, resmeder. Hoşunuza gidip gitmemesi kimsenin umurunda değil.

    YanıtlaSil
  6. ben yasal açıdan yorumlamadım... ama yasla olarak bakarsak da :
    Halkı kin ve düşmanlığa tahrik desem !

    Farklı görüşlerden insanlar birbirlerini alaya alan eylemlerde bulunur ve bu sürekli yaşadığımız bir şey fakat bu alaya alma diğerlerine bir meydan okuma şeklinde olmaz...

    sen hiç hristyanlarla diyalog içinde birinin ulan sizde amma malsınız 3 tane tanrı mı olur diyen birini gördün mü yok... bunlar avam tabakasında, hitabet yaygınlığı olmayan eylemlerdir ama dergide yayınlanan şey başkadır
    ---------------
    bununla birlikte ben zaten yasal bir uygulama beklemiyorum. biraz da olsa inançları konusunda hassasiyeti olanlara boykot çağrısı yapıyorum... bu da bizim özgürlüğümüz..
    ---------------

    YanıtlaSil
  7. Evet, isteyen oraya (Halkı kin ve düşmanlığa tahrik) çekmeye çalışıyor. Bunun tek sebebi "Allah yok, din yalan." diyenlerin azınlıkta olması.

    Halkı kin ve düşmanlığa tahrikten gideceksek hangi halkı göz önüne alacaklar. "Allah yok, din yalan." nasıl müslüman halkı kine ve düşmanlığa tahrik edebiliyorsa ezan da müslüman olmayan halkları tahrik edebilir. Ama burada hoşgörü, tahammül, tolereans faktörleri devreye giriyor. Müslüman olmayanlar hoşgörü, tahammül, tolereans gösterip kine ve tahrike kapılmıyor.

    YanıtlaSil
  8. @adsız
    tamamına yakını müslüman olan bir ülkede ezan sesinden rahatsızlık duyarsanız bu zaten saçmalık olur, aynen tamamına yakını hristyan olan ülkelerde çan sesinden rahatsız olmak gibi..

    ama emin ol senin gibiler bundan da rahatsız oluyor... ki zaten aslında bu karikatür de bu kinin bir dışa vurumu değil mi..

    ve ayrıca

    bir müslümanın ezanı ile bir hristyanın çan sesi ile o karikatürdeki ifadeyi bir tutamazsın, çok abes bir kıyaslama.

    YanıtlaSil
  9. Arabistan, İran vb. gibi ülkelerde dediğiniz doğru; ancak tüm inanaçlara ve inançsızlıklara eşit bir biçimde yaklaşan laik bir ülkede dediğiniz yanlış.

    Laik bir ülkede bir dinsiz (ateist, agnostik, deist vb.) ezana sesine, çan sesine vs. nasıl hoşgürülü ve toleranslı ise bir teist de (müslüman, hıristiyan, yahudi) de "tanrı yok, din yalan." ifadesine karşı hoşgörülü ve toleranslı olmak zorundadır. Olamazsa da kendi sorunudur.

    Son olarak Türkiye de çoğunluğun (tamamına yakını değil) müslüman olması bir şeyi değiştirmez. Türkiye laik bi ülkedir. Yasalar çerçevesinde isteyen istediğini söyler, söylenenlere katılmayanlara da hoşgörülü ve toleranslı yaklaşmak düşer.

    YanıtlaSil
  10. olamaz böyle bişey dinsizsen o şahsın kendinedir ama toplumu böyle hiçe saymak hiçte doğru değil namazı camii böyle malzeme yapıp bağzı çıkarcı kesimi güldürmek içindir bu; çok saçma ve insanlık dışıdır herkese insana saygı diyorlar hani saygı hani sevgi, hoşgörü nerde bu tür insanlarda yoktur olamazda zaten. komistsen evinde işinde kendini örnek göster. saygısız adam;

    YanıtlaSil
  11. sonuç olarak bu yazıyı tüm sosyal ağlarda paylaşalım penguen dergisi de artık müslüman mahallesinde salyongoz satmaya çalışır hiç bir türk müslüman diniyle alay ettirmez

    YanıtlaSil
  12. yüce mevlam öce zebura on emşir verdi kavmi sınırı aştı sonra yahudilere tevratı verdi değiştirdiler sonra hristiyanlığa incili verdiler onlar 3 e ayırdılar saptırdılar en son tüm insanlığa kuran ı kerimi verdi ve baki kıldı herşeyin yoktan varolduğunu ve tekrar yok olduğunu düşünen herşeyin saçma sapan bir düzen içinde döndüğünü düşünenen insan ne yaparki bunu yapar imamın kayığı diye dalga geçenler 9 tahtanın altında yok olmadığını sonsuzun başlangıcında olduğunu görecek tarihte yalan ozaman din savaşlarıda ben o kardeşimize içinde azcık inanç kaldıysa doğruyu görmesini allah c.c dan niyaz ediyorum ve bu saçmalığı göre göre savunan beylere akıl diliyorum iyi bir müslüman isa ve musa ile dalga geçmez o allahın c.c peygamberleri cennetinde onları görücez inşallah ama putperest putçu ve budistlerlende dalga geçmez zira onlara acıyorum bu muhteremede acıyorum ama allah acısın ben sadece aciz bir kulum allah cümlemize allah korkusunu kalbimizden silmesin amin...

    YanıtlaSil
  13. ifade özgürlüğü bir başkasının diniyle alay etmeyi kapmasaz arkadaşlar konuyu saptırmayın isteyen allah yok din yalan diye bilir ama böle telefonla konusmalar allahı alaya alır gıbı uygunsuz şekılde avizeler lütfen biraz saygı eğer saygı bekliyorsanız bügün tepkinizi koyun ki ilerde size saygısızlık yapıldıgında bizde tepkimizi koyalım bu bizim köylü mantıgıyla koru korune savunmak mantıksızzlık..

    YanıtlaSil
  14. Uyarı niteğindeki bu yazı için teşekkürler. Uyarıyı daha önce farklı sosyal paylaşım sitelerinde görmüştüm ve benzer tartışmaların olduğuna da şahit oldum. Bende izninizle bir kaç cümle dilimin döndüğünce düşüncemi paylaşmak istiyorum.

    Bu yorumumu özellikle "ateist" diye nitelendirilen, yani Allah-din gibi kavramları kabul etmeyenlerin okumasını tavsiye ediyorum.

    Malesef ki bir tanıdığımı kıramadığım için sene 200x'de "ne olduklarını bildiğim" bir derneğe gitmiştim ve o hoşgeldin, bu hoşgeldin şekliyle sıcak bir karşılama oldu. İtiraf etmeliyim ki, ordaki tek inançlı "müslüman" bendim. Diğerleri "Allah doğru yolu göstersin" ki inanmayanlardı.
    Bilim teknoloji sohbeti yaparken, "devlet bizi dinleyebilir midir? acaba" soruları ile, mesleğim mühendislik olduğundan dolayı sorular yöneltilmişti bana! Tek söylediğim; bir teknoloji çıkar diğer teknolojiyi etkisiz bırakır! Bilgi varsa, birikim varsa o toplum öndedir! Bunu neden onlara cevap olarak söylediğime gelince? Üniversitelerden x-y-z gibi düşüncelerle ayrılıp, sabah akşam kutsal kitap gibi Lenin, Darwin okuyan ve onları bir dinin peygamberleri gibi gören insanlardı. Üniversiteden ayrılıp, bilimden teknolojiden nimetleyenmeyen; ateizim, komunizm vb.. düşüncelerle gelişen dünya içinde kapalı kutu içindeki zavallı bir canlı gibi olmalarıydı.

    Özgürlük adına, tabiki saygı duyuyorum, fakat insanlık adına; üzülmüştüm onlara..

    Konuyu toparlayacak ve iletmek istediğim asıl mesaja gelirsem; yaklaşık 15 kişinin olduğu sohbet ortamında o gün, yukarıda bahssettiğim dernekte teknoloji bilim vb konuşurken, iş geldi çattı İNANÇ meselesine. Ben müslümanım, sizde şu'sunuz! demedim, zaten herkes ne olduğunu biliyordu. Tek farklı görüşlü olan bendim. Onlarla konuşurken ve konu inanç, din meselesine geldiğimde, kişisel fikirlerimi saygı çercevesinde paylaşmıştım;

    Orda kendi fikrimi 10-15 kişiye özgürce; "Aslında herkes inanıyor ve herkesin bir inancı var. Allah'a inanan olduğuna inanıyor, Allah'ın olmadığına inanan, olmadığına inanıyor! Yani, herkes birşeye inanıyor! İnanç var! İnançsızlık yok! Ha! aynı şeye inanır inanmaz, insanın kendi tercihi." cümlelerini kurmuştum..

    Orda tabiki, Kuran-ı kerimden, Peygamber hadislerinden bahsetmem imkansızdı. İmkan olmadığından değil; "Kuran-ı kerimde, yüce rabbimiz buyuruyor ki;" desem, hoppaa! bi sn bilader! biz tanımıyoruz, senin rabbini ve kitabını! diyecek ve 1-0 yenik düşecektim. O yüzden, tartışma ya da fikir beyanım daha üst daha yukarı aşamada olmalıydı, o yüzden İNANÇ meselesine girdim ve aşağıdaki şu meselerle özetledim durumu;

    >> devam

    YanıtlaSil
  15. >> devam

    ".... herkes bir şeye inanıyor. İnanç olayında ben özellikle Türkiye'de özgürlük ve saygı olduğunu düşünmüyorum. Ankara'da (en iyi üniversitelerden biri olduğu düşünülen) bir Teknik Üniversite okurken, marjinal görüşlü farklı guruplar, yeni gelen öğrenci tayfasına; biz İslam'a, Hiristiyanlığa ve diğer dinlere ve onlara inanlara tabiki saygı duyuyoruz. Hatta kaldı ki, birisi sizin inandığınız dine birşey söylesin; hop! bilader! biz ateistiz ama herkesin inanç özgürlüğü var, müslüman olsun hristiyan olsun yinede saygı duymalısızınız diyorlardı. Kendilerini özgürlükçü ilan eden, farklı isimlerde olan ama aynı ateist görüşlerde olan bu öğrenci grupları, her ne kadar inanç özgürlüğü var 'biz ateistlerede saygı duyun' bizde size duyuyoruz deselerde; önlerine çıkan ilk fırsatta 'özellikle Islâmiyete ağır hakeret, kötülemelerden geri durmuyorlardı'"

    İşte o zaman da iki gıdımlık aklımla anladım ki; "bırak arkadaş! özgürlük filan hikaye! Fırsatını buldu mu, 1. sınıf islam düşmanı bunlar" demiştim! Ve yine diyorum..
    Karikatür olsun olmasın! Ya da başka bir kitap, yayın, film, resim vb!
    Onların inanç özgürlükleri, özellikle islâmiyeti baltalamak, kötülemek ve çirkin itamlarda bulunmaktır! Allah'a çok şükür ki, toplumun siyasi idaresini ele geçirmiyorlar! Öyle olsa bu inançlı halkın vay haline!

    Özgürlük, eğer karşı tarafın inandığı bir inanca saygısızlık yapmaksa; "özgürlük" kelimesinin orjinalinin anlamını verecek ve yerine geçebilecek farklı bir sözcük türetip, "özgürlük" kelimesini; karşı tarafın inandığı bir inanca saygısızlık yapmak olarak sözlüklere tekrar yazmalıyız..

    YanıtlaSil
  16. >> devam

    ".... herkes bir şeye inanıyor. İnanç olayında ben özellikle Türkiye'de özgürlük ve saygı olduğunu düşünmüyorum. Ankara'da (en iyi üniversitelerden biri olduğu düşünülen) bir Teknik Üniversite okurken, marjinal görüşlü farklı guruplar, yeni gelen öğrenci tayfasına; biz İslam'a, Hiristiyanlığa ve diğer dinlere ve onlara inanlara tabiki saygı duyuyoruz. Hatta kaldı ki, birisi sizin inandığınız dine birşey söylesin; hop! bilader! biz ateistiz ama herkesin inanç özgürlüğü var, müslüman olsun hristiyan olsun yinede saygı duymalısızınız diyorlardı. Kendilerini özgürlükçü ilan eden, farklı isimlerde olan ama aynı ateist görüşlerde olan bu öğrenci grupları, her ne kadar inanç özgürlüğü var 'biz ateistlerede saygı duyun' bizde size duyuyoruz deselerde; önlerine çıkan ilk fırsatta 'özellikle Islâmiyete ağır hakeret, kötülemelerden geri durmuyorlardı'"

    İşte o zaman da iki gıdımlık aklımla anladım ki; "bırak arkadaş! özgürlük filan hikaye! Fırsatını buldu mu, 1. sınıf islam düşmanı bunlar" demiştim! Ve yine diyorum..
    Karikatür olsun olmasın! Ya da başka bir kitap, yayın, film, resim vb!
    Onların inanç özgürlükleri, özellikle islâmiyeti baltalamak, kötülemek ve çirkin itamlarda bulunmaktır! Allah'a çok şükür ki, toplumun siyasi idaresini ele geçirmiyorlar! Öyle olsa bu inançlı halkın vay haline!

    Özgürlük, eğer karşı tarafın inandığı bir inanca saygısızlık yapmaksa; "özgürlük" kelimesinin orjinalinin anlamını verecek ve yerine geçebilecek farklı bir sözcük türetip, "özgürlük" kelimesini; karşı tarafın inandığı bir inanca saygısızlık yapmak olarak sözlüklere tekrar yazmalıyız..

    YanıtlaSil
  17. sayın arkadaşlar bence sözü uzatmanın gereği yok. YERE DÜŞMEKLE SAKITDEĞERİNDEN BİR ŞEY YİTİRMEZ. diyor şair... Mevzu ALLAH ı inkarsa buna en güzel cevabı <insanın Allahı inkar etmesi kuşun uçarken kanadını inkar etmesi kadar saçma bir şeydir] sözüyle bir FELSEFECİ veriyor.Böyle bir dergiyide uçmak için yükselen kuşa değil düşmek için yükselen taşa benzetiyorum ki yıkılması mukadderdir.

    YanıtlaSil
  18. BU TÜR KOMLİKASYONLAR SADECE DERGİNİN REKLAMINI YAPMAK İÇİNDİR!!! MALUM REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ:/ AMA REKLAMINI KENDİLERİNİ BU DERECE AŞAĞILK BİR SEVİYEYE DÜŞÜRECEK ŞEKİLDE YAPMASI BU DERGİNİN KALİTESİNİ GÖSTERİR.BUNA RAĞMEN DERGİYİ ALANINDA KALİTESİZLİĞİNİ GÖSTERİR:( SEVGİSİZ KARİKATÜRİSTİMİZ İĞERNÇ VÜCUDUNU GÖSTERİP POZLAR VERECEĞİNE İŞİNİ BİRAZ DAHA SAYGIYLA YAPSIN:(

    YanıtlaSil
  19. kesinlikle katılıyorum....

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.