YILBAŞI

Gitti bir sene daha, geçen ay 22 oldum zaten. Geçen yıl kendimi yaşlanmış hissediyordum ama bu yıl yaşımı biraz da yaşayarak hissediyorum.

Yılbaşı demek benim için ömür sayfalarının eksilmesi ve yeni hedefler, yeni planlar, yeni amaçlar demek her ne kadar hepsini gerçekleştiremiyor olsamda. Tabi pek çok kişi için eğlence, tatil kutlama anlamına geliyor ve bir süredir etrafta yeni yıl kutlamaları için hazırlıklara, her yerde rastlıyoruz.

Şimdi bu yeni yılı noel bayramı edasında kutlayanlarla, yeni bir yılı kutlarken başka kültürlerin hayatımıza empoze edilmesine yardım eden boyun eden kişilerle görüş farklılığımı geçen sene yazmıştım, tekrar etmeyeceğim.

Zaten iş ticaretin damarlarına işlemişken insanları bir yoldan döndürmek çok zordur. Bütün ticaret erbabı ve reklam kampanyasını yeni yıl kutlamaları üzerinden yapıyor. Hatta kutlamalarla en alakasız ürünleri satanlar bile yeni yıl mesajları üzerinden gidiyor...(Konu reklamdan açılmışken şuraya da bir reklam koyasım geldi ama yapmıyorum, reklamsız blogun keyfini sürün :P ...)

Ama bu iş gerçekten zaman zaman canını sıkıyor adamın... İş artık, hristyanlık kültürünü de aştı zaten aslında ki teee yıllar önceden yeşil olan noel baba kıyafetleri, coke firmasının kampanyasıyla kana (kırmızı !) bulandı.

Hayatımızda değer addeden en ufak şeyler bile sömürülüyor, ticarete, siyasete her halta alet ediliyor. Bu bir bakıma normal de geliyor aslında ama canımı da bir hayli sıkıyor...

Share this:

,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Yaş 22 ve kendini yaşlanmış hissediyorsun :) e biz atalım kendimizi o zaman kibrit kutusunda aşağıya :D İnsan hissettiği yaştadır :) yılların önemiiiiiiiiiiiiiiiii yok. Bu arada nice mutlu yıllara.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.