Dükkan Kapandı Beyler !

Market, banka, kuaför ve ya herhangi başka bir işyerine tam mesai bitiminde gidersiniz ve çalışan kişiler gösterişten bir üzüntüyle dükkanın kapandığını söyleyerek kibarca gitmenizi ister. Siz ısrar eder işinizin çok kısa olduğunu anlatmaya çalışırsınız ama işe yaramaz. İçeri alsan sanki ne olurdu sanki düşüncesiyle, hayıflana hayıflana gidersiniz.

Hadi bir düşünelim ne olurdu... Ama siz çalışansınız ve müşteri başka biri olacak.

Mesela part time kasiyersiniz. Sözde 4 saatlik bir mesainiz var. Akşam saat 6'da işbaşı yapıyorsunuz ve saat 10'da mesainizin bitmesi gerekir. Fakat çalıştığınız marketin kapanış saati'de 10 dur. En iyi ihtimalle saat 10'da içerideki müşteriler dışarı çıkmış olsa, sizin daha kasadaki paraları saymanız, pos makinelerinden raporları almanız, fiş iptallerini, gider pusulalarını toparlayıp, gün sonu raporunu doldurmanız gerekmektedir ve bu işlemde 10 - 15 dakikanızı alacaktır.

İşiniz bittikten sonra 10'nu çeyrek geçe gelen otobüse yetişemezseniz de akşamları seyrekleşen otobüs seferlerinde diğer otobüs için yarım saat beklemek zorundasınız. Tabi ki bu bir gün değil, hergün böyledir.

Mesai saati bitiminde içeriye müşteri aldığınızı düşünelim. Mesai saatiniz 15 dakika uzayacaktır, eve gidiş saatiniz yarım saat. İçeriye gelen müşteriler ise size teşekkür etme gereği duymazlar, çünkü bu sizin işinizdir, onların gözünde.

Kimi zaman çeşitli nedenlerden size fırça atmaya çalışanlar olacak, son dakikada gelip aldığı malı iade etmek isteyenler bile olacaktır. Ki bunların hiçbiri için daha fazla maaş almayacaksınız, şirketiniz size teşekkür belgesi filan da vermeyecek. Hatta zamanı geldiğinde siktirname veriken bile bunlar umurlarında olmayacak. Sizin mesai saatinizin dolması, otobüsü kaçırmanız ve ya başka bir şey ne müşterilerin ne de şirketin umurunda olmayacaktır.

Şimdi baştan düşünün bakalım. Mesai saati bitmek üzereyken sizi içeri alsa, ne olurdu sanki ? Artık biraz daha iyi düşünüp cevabı bir soru olarak hepimiz verebiliriz : "Neden alsın ki ?"

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.