İSRAİL İÇİN KİM NE YAPIYOR

İsraillin yaptığı son katliamda 9 türk ölünce israil düşmanlığı yeniden körüklenmiş oldu, nefretler tekrar alevlendi.


Herkes birşeyler yapılmasını istiyor. Bunu gerçekten de gönülden istiyorlar ama pek çok kişinin ne yapılabileceği hakkında bir fikri yokken, birşeyler yapılamayacağını düşünenler de var.

Peki yapacak birşey yok mu? Elbette var. Herkes kendi çapında birşeyler yapabilir. Kiminin yaptığı küçük bir iştir. Kimininki büyük ama önemli olan amaç doğrultusunda küçük de olsa bir adım atabilmektir. En azından rengini belli edebilmektir.

Mesela o yardım gemisinde seyahat eden aktistler, birşeyler yaptılar. Kimisi canı ile ödedi, kimisi yaralandı, kimisi sağ salim döndü. Onların sayesinde şu anda dünya israil karşıtı bir cephe almış durumda. Avrupa ve amerika ülkelerinde çok sayıda israil sempatizanı vardı. Bu olay en azından onların vicdanlarında bir sorgulamaya yol açacaktır. Çünkü tüm dünya medyasında bu olay sert şekilde eleştirildi.

Devlet de birşey yapamıyor değil. Rehin alınan vatandaşlarımızın geri dönmesi sağlandı. Söylenen sert sözlerin bir başbakana ait olduğu düşünülürse israil diplomatik olarak aşağılanmış ve karşı cevap vermemiş/verememiştir. Katliamın bağımsız bir komisyon tarafından incelenmesi için de bastırılıyor.

Peki olaya biz olarak bakalım, kendimiz olarak. Ne yapıyoruz. Kimimiz hiçbirşey yapmazken kimimiz bir anlık öfke ile bu tür yazılar yazıyor sonra sönüyoruz.

Halbuki bu yazıları yazanların pek çoğunun yazı arşivine baksak, NESCAFÉ ile COCA COLA reklamı tarzında yazı bulursunuz. Sakın bana boykot çare değil demeyin! Globalleşen dünyada bu olmaz yok mok... bu laflara artık karnımız tok.

Orada burada atıp tutup, sonra facebookta gidip COCO COLA'dan başka içmem gruplarına üye olan sizlersiniz. Her sabah güne NESCAFÉ ile uyananlarda sizlersiniz.

Sürekli olarak bu ve diğer markaların gönüllü reklamlarını yapan, her fırsatta bu markaları ön plana çıkaran, bunları kullanmakla övünenler sizlersiniz.

Hislerimizde ne kadar samimi olduğumuzu düşünürsek düşünelim, bu sekilde iki günde önce israilin ekmeğine yağ sürerken şimdi israil hakkında birkaç kindar cümle kurmada gerçek bir samimiyet aranmaz! Ki her seferinde olduğu gibi bu olay soğuyunca ki soğudu bile neredeyse, bu kişilerin neler yapacağını yazacağını göreceğiz.

Share this:

, , , ,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Sivil halk olarak bizim yapıcağımız en akıllı şey israil i besleyen firmaları çökertmektir Türkiye de satış yaptırmamaktır. Ama ne yazık ki şu öfkeli günlerde bile millet hala coca cola içiyor sturbucks hala dolu, beyinsizler furyası çok. ne yapalım elimizden geldiği kadar hatırlatmak boynumuzun borcudur diyorum. beyinlerine girene kadar yazmak çizmek ama nedenleriyle birlikte..resimlerle gerekirse..

    YanıtlaSil
  2. çok haklısın yılmaz, hepsi bir kenara o günlerde Allah israil'i kahretsin diyenler bunları vakko başörtüleriyle söylüyolardı. ilginç değil mi??

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.