Engelleri Kaldır'alım ama..

Engelleri kaldır hareketini (EKH) pek çok kişi duymuştur. Etrafımızda engelli insanların olduğunun bir kez daha farkına varmamızı sağladılar.

Harekete pek çok kişi destek verdi. İlk önce blog sitelerinde hızla artmaya başladı bannerleri. Daha sonra gazetelerde de haberleri çıktı ve bir şekilde ünlü kişileri de bu işin içine katarak reklam filmleriyle de seslerini oldukça duyurdular.

Biraz önce facebook duvarımda EKH'nin sayfasının bir iletisi dikkatimi çekti. "Bi' ısırık al! Markanızın psikoloğu." yazıyor altında da elmaalma şirketinin bağlantısı vardı.
Sayfanın hayranları bağlantının hemen altında rahatsızlıklarını dile getirmişler. Bağlantının paylaşılmasıyla, haklı olarak pek çok kişi kendilerini kullanılmış hissetti.

Sayfada bağlantının çıkmasının nedeni ise hareketin kurucusu Rodin'nin (Rodin Alper Bingöl) sayfada kendi reklamını yapması. Bağlantının savunması yapılırken de sponsor olarak nitelendirilmiş.

Bu hareketin çıkış noktası neresiydi ? Hareket Rodin'in üniversiteden mezun olurken bitirme tezinde kullanacak bir malzeme ihtiyacıyla doğmuştur. EKH, Rodin'in bitirme tezidir. EKH'nin 'Bu bir şaka değildir' isimli kampanyasını da Rodin'in sahibi olduğu elmalma reklam firması düzenliyor diye belirtiliyor. Ve kampanya sayfasında sponsorlar arasında belirtiliyor.

EKH yayılıyor duyuluyor ama bununla beraber, hareketi takip edenler üzerinde Rodin daha çok kendi reklamını yapıyormuş gibi bir izlenim oluşuyor. Rodin'in de bunun farkında olduğu EKH'nin sloganından anlaşılıyor:"Engelleri Kaldır Hareketi kimsenin değil, sahiplenen herkesindir."

Sonuç olarak EKH öyle ve ya böyle faydalı bir harekettir, faydalı bir hizmet vermektedir. İnsanlara olması gereken bir his aşılmaktadır, bu yüzden de desteklemeye devam ediyoruz. Ama Rodin'in kendisini biraz geri plana almasının gerekli olduğunu düşünüyorum ki Rodin'de EKH'ni kendi pazarını genişletmek amacıyla kullanmadığını göstermesi açısından bunu yapmalıdır. Bu şekilde insanlar farklı düşüncelere yönlendirilmemiş olacaktır.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.