ŞEKER HASTALIĞI VE İĞNE FOBİSİ

Şeker hastalığı insanın ihtiyaç insülin hormonunu kendi üretememesi durumudur. Her yaşta hastalığa yakalanılsa da özellikle ileriki yaşlarda daha sık oluyor. Mesela babamda.

3 yıl önce şeker hastası olduğunu öğrendik. İlk başlarda pek bir problem yoktu. Çünkü insan zaten insülin hormonunu depolarmış. Yani hastalığa yakalandığı zaman vücudunda belli bir miktar insülin hormonu bulunacağından dışarıdan insülin almasına gerek kalmıyor. Bu insülin tahminen 10 yıl yetermiş diye duymuştum. Ama sanırım babam ya iyi depolamamış ya da depoyu çabuk bitirdi.

Babamın kilosu her ne kadar normal olsada boğazı çok normal değildir. Boğazına birazcık(!) düşkündür. Hal böyle olunca insülin mi dayanır.... Doktor ilk önce reçeteye hap yazmıştı ama şu bir iki aydır insülin iğnesi kullanmasnı söyledi. Problemde böyle başladı.

Problem şu babamın iğne fobisi var. İğne olmaktan çekiniyor. Her ne kadar kullandığı iğne 1 cm gibi kısacık birşey olsada. Allah'tan fobisi öyle illAllah ettiren bir boyutta değil. Sadece kendisi yapamıyor. İğnesini biz yapıyoruz.

Yani hem şeker hastalığı ve insilün iğnesi hem de iğne fobisi var. Üstüne üstlük boğazına düşkünlüğü de var. Boğazna düşkün dediysem de öyle güzel yemekler arayan bir tip değil. 'Allah ne verse yerim'lerde. Meyvelerde en çok tükettiği üzüm. Sonra karpuz kavun. Gelin görün ki en çok şekerli meyvelerde bunlar.

Şimdilik günde 1 keze mahsus 10 mg insülin alıyor ama bu gidişle 10 mg yetmeyecek. Yediklerine biraz dikkat etmesi gerek, tüm şeker hastalarının. Her ne kadar zor olsada...

Allah tüm şeker hastalarına şifa versin diyerek bu postu da kapatalım...

Share this:

,

CONVERSATION

5 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Çok geçmiş olsun, fobi denen olay da kötü yaa akıl ne kadar bu mantıksız dese de dinlemiyo işte :I Neyse ki babanda çok ileri derecede değilmiş fobi.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun babana.ALLAH yardımcınız olsun...

    YanıtlaSil
  3. Fobi mi? Abbow bende hiç bitmiyor :D Nefret ediyorum ama engelleyemiyorum.Böcek,iğne,yılan,köpek,fare,yükseklik... deliriyorum :D Babana hak veriyorum o 1cm dediğin ine tabi sana girmiyor :D Yaşayan biliyor.Boğaz konusunda tıpkısının aynısı benim babam ne bulsa yer tiplerdendir.Gerek yağlı gerek tatlı.Yarım karpuzu oturup yalnız yediğine şahit oldum :D Ama her yerinden sağlık fışkırır.İşte bu da en garip yanı xD

    YanıtlaSil
  4. @Bilgibankan
    Merak etme denedim iğneyi kendimde...
    bizim düsturumuz bu : iğneyi kendine... :)
    iğne normal enjeksiyondan biraz kalın olduğu için az biraz acı hissedebiliyorsun bazen ama öyle çok acıtan bişey değil...

    ve sen de babana dikkat et öyle yemeye devam ederse görürüz fışkıran sağlığı..

    YanıtlaSil
  5. allah şifa versin tezden saglıgına kavuşur inşallah.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.