BLOGCULAR ARASI KAMPLAŞMA

Dikkat ediyorum bu blog aleminde de bir ayrışmadır gidiyor. Ayrışma derken siyasi olarak filan söylemiyorum.

Bu ayrışma iki çeşit diyebiliriz:

Birincisi bazı kodaman blogcular, blog dünyasında eski olanlar ya da kendini öyle sananlar sanki kendi aralarında ayrı bir dünyada yaşıyor gibiler. Bunlar aslında blogdan çok ticari site tarzına kaymışlar. Zaten genelde yeni çıkan ürünler, normal bir bilgisayar kullanıcısının işine yaramayacak bilgisayar programları bilgileri gibi konularda ağırlık kazanmışlar. Kendi kendilerine en iyi blog listeleri hazırlayıp duruyorlar. Tabi listelerde de kendileri oluyorlar.

İkincisi ise tam olarak bir ayrışma olmamakla beraber, oluşan bir blogcu gruplaşması. Bunlarda da bazı yaklaşık 20-30 blogcu sürekli olarak birbirinin bloglarını ziyaret eder ve yorum yapar. Blog dünyası onlar için bu bloglardan oluşmuş gibidir. Bu çeşit oluşmuş gruplarda diğer gruplarda temasta olan bir iki blogcunun birbirlerine ziyareti ile gruplar arası minik köprüler oluşmuştur.

İki tarz gruplaşmayı da ilgiyle izliyorum ama bir değişiklik yok. Sürekli aynılar, bundan sonrada bir değişiklik olacağını sanmam.

Birde bunların yanı sıra blog hizmeti veren siteleri kullananlara göre de bir gruplaşmadan söz edebiliriz. Mesela blogcu.com kullananlar kendi aralarında, bloggum'cular kendi aralarında, azbuz'cular tamamen kendi aralarında, blogspot ve wordpress kullanıcıları hem kendi aralarında hemde birbiri arasında sosyal bir paylaşım içindeler.

Bloxoo gibi bir iki bloglar arasında sosyalleşmeyi sağlayan site var ama bunlarda çok etkili olamıyor göründüğü kadarıyla. Ama Friendfeed bu işi biraz yapıyor gibi...

Share this:

CONVERSATION

5 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Birbirine kuyruğu değenler etkileşim halinde oluyor haliyle. bir de körler sağırlar birbirimizi ağırlıyoruz:) ikinci bir orhan pamuk çıkaracak halimiz yok ya... //ne güzel yorum yazdım di mi sana, hadi sen de bana yaz //

    YanıtlaSil
  2. Buna o kadar çok katılıyorum ki özellikle bir yerlere gelmiş artık kimseye minneti kalmamış isimler kısmına.Onlardan başkası bilinip duyulamıyor :'(
    12 adet pr sahibi blog'a link takas için başvurdum yalvardım backlinke ihityacım var diye yeniyim dedim dinlemediler.Ben neden başaramıyorum bu blog işini bana yardım edin 50 yazım var 1 aydır yazıyorum.Fakat ilerleme yok günde 50 tekil bazen 80 ama 100'ü bile göremedim :(
    O yüzden kendime de kızıyorum ama o büyük blogcuların aslında bence çoğu büyük değil ama kendilerini ad yaptıkları ve ziyaretçileri çok olduğu için büyük sanıyorlar.Onların yaptıklarını da hiç doğru bulmuyorum biraz yardımcı olsalar sırlarını paylaşsalar keşke..

    YanıtlaSil
  3. @bilgibankan
    ilk önce kimseye yalvarmaman gerektiğini bil.
    sonra 1 aydır yazdığını ve günlük 50 bazen 80 tekil hit aldığını söylüyorsun
    bence süper
    babamın deyimiyle :
    'Daha ne istiyorsun, Allah'tan belanı mı istiyon şükret!'

    ben geçen yıl bu siteyi ilk açtığımda e-maille ve facebook üzerinden onca arkadaşa mesaj attım. İlk gün 30 tekil oldu sonra düştü
    ilk ay 100'ü zar zor gördüm ve ben o zaman 3 yıllık blogcuydum. Yani bu işe ilk başlayanlardan sayılırım. Diğer bloglarımdan da o kadar link vermeme rağmen elimden o kadarı geldi.

    Ben sana ne yapman gerektiğini söyleyim.
    1)Git ve 10-15 topliste üye ol, mümkünse sitene kod ekleme zorunluluğu vermeyenlere.

    2)Bloxoo gibi portallara üye ol ve bu siteler üzerinden diğer blogların alayına iltifat et ve takip listene ekle

    3)Hergün bol bol blogsurf yap ve diğer blogcuların sitesine yorum yap.

    4)Link değişimi yerine yüksek pagerankli wordpress siteleine yorum yap. Oralardan yüksek backlink elde edersin.

    5)Google insights ı takip et buradaki kelimelere paralel yazılar yaz. Özel günler öncesi en az bir gün önce konu ile alakalı yaz. Mesela Berat kandili geliyor.


    Yukarıdakiler kısa sürede popülerleşmen için yeterli ama bunlardan çok daha önemli birşey var.

    Kaliteli blog kopyala-yapıştır la olmaz. Mümkün olduğunca özgün şeyler bul. Yazıların kalıcı ve her zaman okunurken ilgi ve dikkat çekecek yazılar olsun.

    Ve kopyaladığın her yazı için kaynak bildir.
    Yoksa kalabalığın arasında kaybolur gidersin...

    Bütün bu yazdıklarım şahsen denenip sonuçları bilfiil yaşanmıştır.

    YanıtlaSil
  4. yukardaki 5 maddeyi yapmadan önce temanı değiştir

    YanıtlaSil
  5. @ADSIZ
    oldu anam sen dedin ya hemen değiştiririm
    sanki babasının teması...

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.