AYA AYAK BASAN İKİNCİ İNSAN KİMDİR ?

Şimdi aslında kim olduğunu hiç merak etmeme rağmen internette araştırdım. (Kısa bir araştırma). Ve bu kişinin Neil Armstrong'un yardımcısı Buzz Aldrin olduğunu öğrendim.

Bu araştırma durup dururken ilham olarak geldi diyebilirim. Yalnız öyle bir vahiy meleğiyle değil. Google reklamlarıyla.

Video siteme bir bakıyordum ve bir google reklamı dikkatimi çekti. Bilenler bilir; Adsense yayınlayacak alakalı bir reklam bulamadığı zaman genel hizmet reklamlarını yayınlar. Yani insani yardım vakıfları ve böyle genel kültür bilgisi arttırmaya yönelik aramalar.

Eskiden sürekli 'Aya ayak basan ilk insan kimdir ?' ile 'Gökyüzü neden mavidir?' aramalarına sık sık rastlardık çeşitli adsense yayıncılarının sitesinde. Yıllarca sürekli aynı aramalar. Ve ben ilk defa bu yeni aramayı gördüm.

Yani Google'da büyük gelişme var. Eminim yakınca 3. ayak basan insanıda soracaklardır. Gooogle ile kıvanç duyuyorum.

Share this:

, ,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Edwin Aldrin diye öğrettilerdi bize. Buzz'muş mu? Eh google'un 2ncileri dikkate alması da güzel. Ancak aya ayak basan son insanı öğrenemicez bu gidişle. Yemin etmişler sanki bi daha gitmemeye. Biz gidelim bari.

    YanıtlaSil
  2. Tam olarak bende anlamış değilim. Wikipedinin çeşitli sayfalarında farklı isimler yazıyor. Mesela sayfanın adresine bak içeriğine bak:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Buzz_Aldrin

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.