GOOGLE'DA ÜST SIRALARA ÇIKMAK

Hit almanın yollarından biri malunuuz arama motorları ve tabi en çok kullanılan arama motoru Google. Eğer Google aramalarında üst sırada olursanız, ziyaretçiniz artacaktır.


Google'da üst sıralara çıkmakda bir mesele tabi ama çokda zor değil. Bunun en basit yolu, diğer sitelerden link almaktır. Bu da nasıl olacak ? Ya link değişimi yapacaksınız. Ya da sitenizin linkini bırakabileceğiniz bloglara sitelere yorum yapacaksınız.


Bu adresteki Yurtdisi Eğitim rumuzlu kişinin yorumuna dikkat edin. Bu kişi yorum yaparken Adı/Url seçeneğini seçiyor ve url adresini bırakarak, link almış oluyor. Böylece pageranki 4 olan bir siteden link almış oluyor. Gayet uyanık bir hareket ve bunu pek çok kişi yapıyor.

Eğer bir ticari siteniz mesela örnekteki site. Adı seçeneğine 'yurtdışı eğitim' yazarak backlinki bu kelime üzerinde alıyor. Bu yöntemle Google'da aranan 'yurtdışı eğitim' kelimelerinde daha da üst sıralara çıkmasını sağlıyor. İsmiyle yorum yapmak yerine ihtiyaç duyduğu kelime ile yorum yapmak. Eğer belli bir kelimeyi arayan ziyaretçiyi hedefliyorsanız ki siteniz ticari ise sizin hedeflediğiniz müşteri potansiyeli olan ziyaretçilerdir. Bu yönetemi kullanın.

Ve yorum yaparkende pageranki yüksek olan ve yüksek backlink veren siteleri tercih edin. Düşük pagerankli ve düşük backlink veren siteler sizin için zaman kaybı olacaktır.

Ve kendini seo uzmanı olarak tanıtan ve ücret karşılığı sitenizi üst sıralara çıkarmayı vadeden uyanık insanlar da bu yöntemi kullanıyor.

Bazıları bu yöntemi yadırgıyor. Ama nesini yadırgadıklarını anlamış değilim. Ki yadırgayan bazı kişilerinde, backlink almak için, yüksek pagerankli yabancı sitelere 'thanks thanks' diye yaptığı yorumlara az rastlamadım.

Tabi sırf baclink almak içinde elalemin sitesinin bütün yazılarına yorum yaparsanız adam gıcık olabilir. (Ki zamanında başıma gelen bişey) Onun için bunu tavsiye etmiyoruz. Yaptığınız yorumlar, aşırı fazla olmamalı ve yazıyla alakalı ve mantıklı olmalı tabi....

Share this:

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Malesef bloggerda yorumlar nofollow:)

    YanıtlaSil
  2. Yazınız işime çok yarayacak teşekkür ederim.Çünkü link takas yapmak neredeyse imkansız ancak para karşılığı kabul ediliyor.Onlara da hak veriyorum pr ı olmayan bir siteye neden link versinler neyse tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.