7. TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDA YARIŞMALAR TAMAMLANDI

Türkçe olimpiyatlarının en beğenilen kategorisi olan şarkı dalında final dün yapıldı. Yarışma tvde en çok izlenen programlar arasına girdi.

Bazı kesimler görmezden gelmeye çalışsada Türkçe Olimpiyatları gerçekten büyük bir gündem oluşturdu. İnternetteda sık aranılan kelimeler arasına girdi.


Şimdi sırada 6 Haziran Ödül Töreni (Ankara ASKİ'de) ve 8-9 Haziran İl etkinlikleri var.


Jüride yer alan ve almayan ünlü simaların desteğide yarışmayı oldukça popüler hale getirdi. Geçtiğimiz günlerde Serdar Ortaç destek vermişti:http://www.samanyoluhaber.com/haber-131477.html

ve jüride ter alanların yarışma hakkındaki açıklamaları:

Hakan Şükür: "Ben birçok böyle gecede bulundum. Tabi etkilenmemek mümkün değil, muhteşem bir gece, genç kardeşlerimiz. Tabi sanatsal yönünü ben bilemem ama çok değerli sanatçı arkadaşlarım, hanımefendi Ebru Gündeş burada, onun dışında onlar o değerlendirmeyi yaparlar ama ben Türkçemizinkullanımı konusunda hakikaten büyük keyif alıyorum ben ne zaman gelsem. Türkçe'nin bütün dünya ulusları arasında böyle kullanılması ülkem adına çok gurur verici. Hakikaten bu akşam ayrı bir huzurluyum, onur doluyum emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."


Serdar Ortaç: "Ben bu yarışma ile geçen sene tanıştım. Orta Asya'dan Avrupa sınırlarına kadar konuşabildiğimiz en büyük dillerden bir tanesi, unutulmuş değerleri hatırlattı bana. Beni kendime getirdi. Bütün bu gece burada gördüğümüz ve anlamamız gereken bir tek şey var, birbirimizi sevmek için çok neden var. Bir sürü neden varmış, o yüzden Türkçe olimpiyatları bu açıdan da çok önemli. 115 ülkenin 700 genç ve küçük çocuğunun dilimi konuşması kadar bana daha büyük bir keyif ne verebilirdi. Çok teşekkür ediyorum."


Ebru Gündeş: "İkibuçuk yıl jüri üyesi olarak bu koltukta oturdum ama bu gece benim için çok daha özel ve çok heyecanlıyım. Küçücükler ama ne güzel Türkçe konuşuyorlar. Bence hepsi bu gecenin birincisi. Onlar bizim kalplerimizin birincisi."


Emrah Erdoğan: "Gerçekten muhteşem bir gece yaşıyoruz. Ben de birçok sefer jüri üyesi olarak bulundum. Ama bu güne kadar katıldığım programlar içerisinde böyle bir heyecan yaşamadım. Çok gurur verici bir gece, çok özel bir gece, muhteşem bir gece, tebrik ediyorum."


Oktay Kaynarca: "Ben daha önce jüri üyesi olmadım, ilk defa oluyorum. Çok güzel şeyler dinledik, çok güzel şeyler seyrettik. Çok gururlandık, çok onurlandık. Benim burada oluşumun tek sebebi, güzel ülkemin, dünyanın en güzel dilinin, Türkçe'nin, nasıl kullanıldığını dinlemekti. Onur duyuyorum."


Ekrem Dumanlı: "Bu akşam Türkçemizin büyük bir şölenine hep beraber şahit oluyoruz. Kültürümüzün ses bayrağı Türkçemizin bu kadar muhteşem bir gecesini yaşamasına emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Saygılar sunuyorum."


Fatih Kısaparmak: "Bence tarihin yazıldığı anlar yaşıyoruz. Çok heyecanlıyım. Beni dünyaya getiren annenin bana öğrettiği dilin, ne denli evrensel olduğunu birkez daha görmekten gerçekten onur duydum. Ve Anadolu topraklarından kopacak bir rüzgarın dünyada ne tür fırtınalara yol açabileceğinin ispatıdır bu akşam."


Erhan Güleryüz: "Çok güzel, çok heyecanlı bir geceyi yaşıyoruz hepberaber. Tabiki bugün 115 ülkeden 700 tane çocuk değil aslında binlerce öğrenci, binlerce öğretmenimiz var, ben onlara bir alkış istiyorum. Buradaki yarışan kardeşlerimiz, dünyanın dörtbir yanından gelip burada şarkılarını söyleyen kardeşlerimiz, hepsi bizim için birinciler. Onları çok seviyoruz."


Ertuğrul Erkişi: "Ne yazık ki dünyada birçok insanı kavramlar erezyona uğramış durumda. Ben bugün burada, insan yetiştirmeyi seçen, zoru seçen, güzelliği seçen bütün hocalarımızın, o güzel insanların, yöneticilerinin ürünlerini görüyorum, güzelliklerini görüyorum. Ben onlara teşekkür ediyorum. Bir daha bir başka teşekkürüm de o okulların, oralarda açılmasına vesile olan işadamlarımıza. Çok teşekkür ediyoruz."


Orhan Hakalmaz: "Ne söylesek, 'Keşke şunu da söyleseydik' diyeceğimiz bir gece hakikaten. Yani otel isimlerinin ne bileyim, toplu konutların yabancı isimler konulduğu ülkemizde bu yarışma ileride muhakkak hedefine ulaşacaktır. Ben Veysel ustadan birşey söylemek istiyorum Aşık Veyselden, diyor ki, 'Veysel sapma sağa sola Sen Allah'tan birlik dile ikilikten gelir bela Dava insanlık davası.' Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.


Prof. Dr. Şükrü Halit Akalın: "115 ülkeden 700 genç, sevgi dili Türkçe ile, barış dili Türkçe ile yarışıyor. Bu benim için en büyük mutluluk. Bu gençleri yetiştiren öğretmenleri kutluyorum. Bu öğretmenleri yetiştiren insanları yürekten kutluyorum. Onların sayesinde Türkçe dünya dili. Hepsinin önünde saygı ile eğiliyorum."

Share this:

, ,

CONVERSATION

3 Harika insan yorum yapmış.:

  1. muhteşem bir duygu,
    115 ülkenin insanlarıyla ortak bir noktada(üstelik bu nokta kendi dilimiz)buluşmak çok güzeldi.
    emeği geçen herkese teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle nereye nasıl yazsam da yanlış anlaşılmasam diye düşünürken bu konuyu buldum. Sitenizi bugün ilk kez ziyaret ettim ve yazılarınızdan birkaçını okudum. Fakat dikkatimi çeken bir şey oldu ki bu da herkes kelimesini herkez şeklinde yazmanız.İçeriği kaliteli yazılar yazan birisine bu minik hatayı söylemek onu kırmaz diye düşündüm. Umarım her virgüle dikkat eden takıntılı tip olarak algılanmam.

    YanıtlaSil
  3. evet eski yazılarda fazlaca yapıyordum o hatayı
    ve pek çok kişide uyardı defalarca
    sanırım artık daha az yapıyorum...

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.