İKİ KERE İKİ KAÇTIR BİLEMEDİM

Birkaç saat önce uluslarası ilişkiler okuyan bir arkadaşla sohbet ediyoruz, adamda süper bir çene var, lafı oradan oraya taşıyor, alakasız konulara atlıyor derken, nereden çıktı hatırlamıyorum. İki kere iki muhabbetine geldik.


Ben iki kere iki 4 etmez dedim.
O sordu: Ya kaç eder ?
Ben bilmiyorum dedim. Hemde tüm samimiyetimle... evet bilmiyordum. Hala da tam olarak birşey söyleyemem.

Bize sürekli 'iki kere iki dört eder' derler. Ama aslında gerçekte kullandığımız matematik sisteminde bu böyle değildir. 4 civarı birşeydir, ama kesin olarak 4 diyemiyoruz. Bunu 4 yılımı burada çürütmeden önce, birinci sınıftayken hocalardan biri söylemişti. İspatlayın dediğimizde ispatının uzun olduğunu (Aslında ispatını büyük ihtimal bilmiyor ya da hatırlamıyor.) ifade etti.

O günden beridir, lafa 'Bak iki kere iki dört eder.' diye başlayan insanların sözlerine hiç güvenim kalmadı. :) Kendi sözlerini en başından yalanlıyorlar...

Daha sonradan duyduğuma göre, ikilik sistemde de bu işlem sıfıra eşitmiş. Ama tabi siz bunu 4 bilin, öyle davranın. Zira markete gidip iki liralık iki tane ürün aldığıızda para vermeden çıkmaya çalışırsanız, sorumluluğu asla üzerime almam :)

Share this:

, ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.