Bayat Simitler ve Bayat İletişim

Sadece bayatlayan yiyeceklerin tadı kötü olmaz, bayatlamış aşkların, esprilerin, duyguların ve özellikle de bayatlamış iletişimin tadında lezzetten eser yoktur.

Simit Sarayı Bayat simit Sandviç
Bayram sonrasında Pazartesi günü işe döndükten sonra öğle yemeği için bir farklılık yapıp çay yanında simit sandviç yemek istedim ama gele gele bu resimdeki sandviç gelince pişman oldum. Domatesler kurumuş, simit de bayat ve sert, diş zor geçiyor...

Neyse tabağı aldım götürdüm kasaya dedim bu böyle olmaz. Gitti çocuk değiştirmeye baktı ki hepsi öyle herhalde. Başka bi tanesini mikro dalgaya attı verdi.

Simit mikrodalgada yumuşuyor ama aynı bayat simit işte, lezzeti nasıl tazeliği ne halde, domatesteki ayrı kötü görüntü vs… Migros'un simit sandviçleri bile taptaze arkadaş, sen simitçi olacaksın bi de… Sandviç yapıp satılmadığında sonraki gün aynı bayat malı koyamazsın önüme! Sokaktaki simitçi amca bile yapmıyor öyle, simit günlük yenir, günlük! Mikrodalgada ısıtıp satılmaz bayat simit.

Bayat İletişimin Tadı Bayat Simitten Çok Daha Kötüdür

Sonra bu durumu tweetleyince Simit Sarayı sosyal medya ekibi numaramı istedi gün içinde. Numaramı verdim, ama aramaları da sandviçlerinin bekleme süresi kadar uzun sürdü.. İki haftadan fazla süre geçti. Hani aramasalar da olurdu artık. (Gerçekten olurdu.)
19 gün sonra aradılar, simit sarayından arıyoruz bıdı bıdı..
-Hangi şubemizde karşılaştınız bu durumla?
-Maslak
-Tamam biz ilgileneceğiz, sizi de bilgilendirelim istedik..(çağrıyı kapatalım da açık kalmış görünmesin)
-hıhı tamam oldu, k.i.b.
Şimdi sosyal medya monitoring yapanlar 5 saat içinde döndü. Koordineli çalıştığım bir bölüm olduğu için biliyorum, ortalamanın altında kötü. Ama kabul edilemez değil. Yani sonrasında telefonla aramalarının iki haftadan fazla sürdüğünü düşününce, bu ona göre iyi kalıyor. Sonra işte sosyal medyacımız var, çağrı merkezimiz var, dijitale uyum sağladık, dijitali yakaladık, bıdı bıdı… nah yakaladınız!

Markandan konuşulan bir tweeti müşteri şubeden ayrılmadan görüp, şubene yeni taze bir sandviç hazırlama talimatı veremiyorsan, o dijital ekibi de, müşteri hizmetlerini de al, bayat simitlerinle birlikte çöpe at.
Sen kendinden konuşulan bir tweeti müşteri şubeden ayrılmadan görüp, şubene yeni taze bir sandviç hazırlama talimatı veremiyorsan, o dijital ekibi de, müşteri hizmetlerini de al, bayat simitlerinle birlikte çöpe at. Ciddi diyorum, yani şaka ya da kızgınlık ilentisi olarak değil…
Şimdi o ekip hiç olmasaydı, ben o tweeti atıp bırakırdım, olur biterdi. 40 bin takipçiden 3-4bin kişi gördü görmedi gitti gerilere…
Ama sonrasında hiçbir işe yaramayan bir süreç yönetip aynı sorunu tekrar hatırlatıp hafızaya kazımak daha kötü bence. Bırak yapmıyorsan hiç yönetme o süreci. Bayat simit sandviçlerin akılda unutulur geçilir belki ama saçma bir şekilde unutulup gitmişken 19 gün sonra arayıp, bayat sandviç veren şubeyle "ilgileneceğiz" diyen iletişimin bayatlığı ile kim ilgilenecek?

Share this:

, ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.