İktidarı Ne Değiştirir?

İktidarı Ne Değiştirir?

Bugün MHP delegelerin oylarıyla toplanan MHP Kurultayı koltuğu bırakmak istemeyen bir genel başkan ile güçlü bir muhalefetten korktuğu için ona destek veren iktidarın yargı ve kolluk güçleri aracılığı ile engelleniyor.

Eurovision‬ ve Oya Aydoğan‬ gibi harikulade eserler bırakmış büyük! bir sanatçının vefatı yanında çok dikkat çekmeyebilir ama iktidar yargı ve polis yoluyla MHP‬'nin kurultay yapmasını engelleyerek kendine rakip olabilecek bir partinin, bir liderin öne çıkmasına engel olmaya çalışıyor.

Güçlü Bir MHP AKP'yi İktidardan Düşürür Mü?

Bahçeli'yi MHP'nin başında istemelerinin asıl sebebi de daha kısa vadeli bir plan olan "Başkanlık Sistemi". MHP'nin başına gelecek en kötü başkan adayı bile başkanlık hayallerini suya düşürebilir. Muhaliflerine karşı AKP'nin yargısına muhtaç ve AKP tarafından kontrol edilen bir Bahçeli ise Erdoğan'a başkanlığı hediye edecek bir kapıkulu olarak görevini icra edecektir. 
Onun dışında siyaseten muhalifleri zayıf düşürmek için bunu yapmaları çok gereksiz bir çaba olurdu.. İktidarı değiştirecek olan güç, MHP'nin başına gelecek yeni bir liderden çok iktidarın kendi içindeki kıskançlık, çıkar çatışması, kralcılık ve dindarlık kılıfının arkasına saklanan kokuşmuş ahlak anlayışıdır.

AKP içindeki çıkar çatışması ortada. Bir yandan yukarıda koltuktakiler üstü kapalı olarak çarpışırken diğer yandan iktidarın şakşakçılığını yapan yandaş medya içindeki ayrılık son derece net. Yandaş medya içindeki katı görüşlü Reisçiler, kendilerine göre daha yumuşak ve demokrat! kalan ve AKP içindeki muhalefete sıcak bakan gazetecilere açıktan ve sert şekilde saldırıyorlar. AKP kendi içindeki muhalefeti ezdikçe kangren yayılıyor.

Sümeyye Erdoğan'ın dünkü düğününde şahitlerin Gül, Davutoğlu olması güçlü bir birlik mesajıydı ama ben artık bu kırılmanın engellenebileceğini düşünmüyorum. 

Çünkü Dava=Erdoğan+Akp+Gül+Davutoğlu+Halk+Adalet+Kalkınma...  denkleminde Erdoğan=Dava şeklindeki bir kabullenmede Erdoğan'ın yanındaki herkesin toplamı koca bir sıfırdır ve kendine bir değer biçmeye kalkan herkes ya sıfırlanmak zorundadır ya da Erdoğan'nın değerini sorgulatmak...

"En ateşli devrimciyi alın, ona mutlak iktidar verin, bir yıl içinde Çar'dan daha beter olacaktır."

Yukarıdaki sözü Mihail Bakunin söylemiş. Bundan 3-4 sene önce AKP'nin karşısındaki tüm statüko kaybetmişken, son olarak hukuk sistemi değiştirilmeye başlanmış ve karşıda da bu kadar silik bir muhalefet dururken düşündüğüm şey AKP'nin istemli bir şekilde kendi içinden bir muhalefet çıkaracağıydı. AKP'nin bu kadar vicdanını kaybedebileciğine inanmıyordum ve kendi muhalefetini kendi yaratır gibi saf bir öngörüm/temennim vardı.

Görünen o ki AKP istemli bir şekilde değil ama FP'deki gibi zorlaya zorlaya kendi içinde bir muhalefet oluşturacak ve bu muhalefet grubu bir lider bulamazsa tek işlevi AKP'yi zayıflatmak olacak...

Bilge Lider Aliya İzzet Begoviç'in dediği gibi:

Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes, er veya geç, önce milletin ve nihayet Allah'ın önünde hesap verecektir.

Allah sonumuzu hayretsin, bekleyip görelim...

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.