Blogger Etkinlikleri #1


Blogger etkinliklerinin çok büyük bir kısmı, markalar için zaman ve para kaybı olmaktan öte geçemiyor fakat gene de markalar bu alandaki potansiyel faydadan istifade etmek istiyor. Bu yazı hem markalar hem de blog yazarları tarafından alınması gereken dersler barındırıyor.

Blogger etkinlikleri genellikle iki şekilde oluyor; Ya marka belirlediği bir hedef için blog yazarlarını bir araya topluyor ki aslında markalara asıl fayda sağlayan etkinlikler bunlar oluyor, ya da bir araya gelen blog yazarları, etkinliğe sponsor olmaları için markalara başvuruyor.

Benim burada özellikle üzerine duracağım konu, blog yazarlarının veya 3. bir tarafın düzenleyerek markaları davet ettiği etkinlikler. Bu tarz etkinliklerin pek çoğu, marka tarafı için zaman ve para kaybı demek. Genellikle markaların bu etkinliklere sağladığı katkının bir geri dönüşü olmuyor. Şimdi bunu genel bir örnekle açıklayayım.

Bir blogger ya da blogger grubu diğer blog yazarlarını bir buluşma gerçekleştirmek üzere davet ediyor. Diğer taraftan markalar Facebook sayfaları ve e-mail adresleri üzerinden tekrar tekrar taciz edilerek etkinliğe katılmaları ve hediye göndermeleri isteniyor. 

Marka eğer bir giyim markası ise katılacak bloggerlar moda blogu yazarları, çocuk markasıysa anne blogger, kozmetik markası ise makyaj bloggerları olarak vb şekillerde takdim ediliyor. Etkinlik anında tüm blog yazarlarının sosyal medya hesaplarından geniş kitlelere markanızla ilgili paylaşım yapacağı, hediye edilen ürünlerin bloglarda tanıtılacağı vesaire vesaire...

Tabi bu yukarıda vaad edilenlerin hepsi havada kalıyor. Birçoğu doğru düzgün içerik bile üretemediği halde blog yazarı etiketiyle geldikleri etkinlikte akbabalar gibi hediyelerin üzerine üşüşüyor. Eğer etkinliği düzenleyenler becerebildiyse blog yazarları eğlenerek yiyip içip sohbet edip evlerine dönüyorlar ve hikaye burada bitiyor.
Eğer zahmet edip blogunda size yer veren olursa da genelde bu aldıkları hediyelerle övünmek için oluyor. Etkinlik güzeldi, şunu şunu ve şunları hediye aldım diyerek ürünlerinizi kimi zaman rakip ürünlerle birlikte yan yana tanıtıyorlar. Şanslıysanız bazıları da aldıkları hediye karşısında kendini borçlu hissederek gerçekten sizi övecek bir şeyler yazmaya niyet ediyor ama bunda da çoğunlukla başarısız oluyorlar.

Tüm bu yukarıda yazılanları Google'da arama yaparak çeşitli etkinliklere katılan blog yazarlarının bloglarından kendiniz de okuyabilirsiniz.

Bir konudaki bir sonraki yazım blogger etkinliklerinin nasıl olması gerektiği ve markaların blogger etkinliklerine ne zaman ve neden katılması gerektiği üzerine olacak. Bildirim almak için tıklayın.

Share this:

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.