Sosyal Medya Uzmanı Olmak

Sosyal medya uzmanı
İlk olarak bundan yaklaşık 4  sene önce üniversitedeyken görmüştüm "sosyal medya uzmanlığı" iş ilanını. O zaman istenen özellikler; 4 yıllık fakülte mezunu olmak ve Adwords sertifikasıydı. Önümdeki tek engel mezuniyetti.

Zaten internet sektöründe çalışmak istiyordum ve sosyal medya üzerine kariyer yapma kararını o zaman verdim. Eğlenerek zaman geçirdiğim ve birşeyler paylaşıp etkilerini görmekten zevk aldığım bu mecra üzerine çalışma fikri son derece cazipti.

2010'da sosyal medya üzerine ilk blogumu açtım : networkistan.com O zaman sosyal ağlar yerine daha çok sosyal network kelimesi kullanılıyordu. Okul, iş, kişisel blog derken bir de onunla başedemedim ve kapattım sonrasında..

Tabi okul 4 yılda bitmedi, uzadıkça ben de Adwords danışmanlığı, Seo, webtasarım işleri yaparak ve rehber siteleri oluşturarak paramı gene internetten kazandım. Okul bittikten sonra tam karşıma çıkan sosyal medya uzmanlığı kursunu birtirdim. Sonrasında askerliği de aradan çıkardım ve artık hazırdım.

Askerdeyken erken gelen bir iki iş teklifi iyiydi ama zamansızdı. Sonrasında kariyer.net beni biraz karamsarlığa sürüklese de Linkedin rahatlattı. Gariptir ki kariyer.net üzerinden başvurduğum ilanlarda insan kaynakları CV'mi açıp bakmıyorlarken, aynı firmalardan bazılarının sahipleri Linkedin üzerinden şöyle bir ilanımız var ilgilenirmisin diye mesaj atıyorlardı. Ki işi de 1 ay sonunda Linkedin aracılığı ile buldum.

Tabi şimdilerde sosyal medya uzmanıyım diyenle dalga geçer hale geldiler ben de kullanmıyorum o etiketi. Sorana internet reklamcısıyım ya da dijital medya uzmanıyım diyorum. Ne dediğimin de aslında çok önemi yok, kimse de anlamıyor zaten. Kimse anlamadığı için de uzmanım diyen çok, uzmanım diyenleri eleştirerek uzmanlık taslayanlar daha da çok..

Tabi "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde." diye bir sözü var Ziya Paşa'nın. Yani ortaya koyduğun iş belli eder kendini, profiline yazdığın title ya da websitenin kodlarına gömdüğün etiketler değil...

Vesselam; Geçende Adwords sınavına girerek sertifikamı yeniledim ve tekrar kalifikasyon sertifikası sahibi, eski adıyla Google iş ortağı yeni adıyla Google Partners oldum. Sosyal Medyal bir yılını geçen ay doldurdu. İşe de yeni girdik, ilerisi için umut var, hedefler de... Herkesin yapmaktan keyif  aldığı bir işi olmasını temenni ederek... 

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.