Askerlik Yemin Töreni ve Askerde Sınav İzni

Yemin töreni askerlikte önemli bir yer tutar, çünkü askerliğin sivile yansıyan bir parçasıdır. Acemi askerlerin aileleri gelir ve milli duyguları tetikleyen şiir, yazı konuşmalar eşliğinde izleyenlerin oğulları, eşleri, nişanlıları, abileri, kardeşleri tören yürüyüşü yapar. (Fotoğraf temsilidir, bizle alakası yok)


Biz de bu Perşembe günü askerlikte 3 haftayı tamamladık ve Cuma günü de yemin töreni gerçekleşti ama ben yemini perşembeden  ederek erken ayrıldım. Bugün (4 Mayıs) ve yarın açıköğretim sınavları nedeniyle izin aldığım için yemini bir gün önceden yaptım. Beraberimde sınav izni alan 1 kişi ve çeşitli bahanelerle tören yürüyüşünden yırtmak isteyen 20 küsur kişi ile bölük komutanı eşliğinde stressiz mini bir törenle :)

Askerde Sınav İzni
"Askerde sınava girebilir miyim?" gibi bir soru kafanızı kurcalıyorsa kendi deneyimimi referans göstererek diyebilirim ki sınav için rahatça izin alabilirsiniz. Açıköğretim sınavları için 4 gün izin aldım. Sınavım olduğunu söyledim zorlamadan verdiler. Bir dilekçe yazdım, alay komutanı onayladı yemin töreni olmasına rağmen izin verdiler.

4 gün almış olduğum iznin 1. sabahı çıktım 4. akşamı 17:30 gibi döndüm. Normalde 17:00 de dönmem gerekiyordu sanırım ama çavuşlardan biri akşam 20:00 a kadar skıntı olmaz ama daha geç kalmayın demişti...
---
İzinden döndüm üzerine bir hafta daha geçti ve bu hafta hem atış eğitimlerine devam edip hem de branş eğitimine başladık. Bir hafta sonra da usta birliğine Aydın'a gidiyorum.

Bu arada askerkliğin son derece monoton olduğundna bahsedip duruyordum. Birkaç kez atış dışında yaptığımız bir atraksiyon yokdu. Sürekli olarak 1-2 saate bir ictima (toplanma) yapıyorduk o kadar. Bugün çok konuştuğumuzdan şikayet eden uzman çavuşun biri yağmur altında önce çök kalk, sonra koş-yat-kalk yaptırdı defalarca.. Sonra da yağmur altında bi 10-15 dakika bekletti. Çök kalktan sonra koş yat kalk biraz zorladı ama yağmur altında beklemek eğlenceli ve rahattı bence... :)

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.