Birmilyonnokta.com ve TELEFONLA SATIŞ

Birmilyonnokta.com sitesinin çağrı merkezindeki satış temsilcisi bir müşterimi ayarak bir seo hizmeti satıyor.  Ama kendilerini Google iş ortağı olarak tanıtıp 1yıl boyunca organik arama sonuçlarında ilk sayfada yer alacağı bir reklam hizmeti sunduklarını iddia ediyor. 200 TL'ye yakın bir ücreti mobil ödeme yoluyla aldıktan sonrada kesinlikle geri ödeme yapamayacaklarını söylüyorlar. (Şu anda geri ödemeyi 10 gün içinde yapacakları sözünü verdiler.)

Müşterim bu hizmeti bana sorunca biraz araştırdım ve yapmamasını söyledim. Dün yaptım deyince de hemen vazgeç dedim ve çağrı merkezinin bilgisiz ve hiçbir çözüm sunmayan pazarlamacısıyla çok sinirlendirici konuşmamız başlamış oldu.

İlk önce o arayıp para iadesi istedi. "Efendim anahtar kelimelerinizin Google a girişi yapıldı ve ne yazık ki ücret iadesi mümkün değil, biliyorsunuz Google ın merkezi yurtdışında ücret iadesi yapamıyoruz" şeklinde cümleler kullanarak başından savmaya çalıştı.

Müşterim herhangi bir hizmet almamış olmasına karşın, telefon üzerinden yapılan bir hizmet satışını, hizmet gerçekleşmediği halde iptal etmiyorlar ki telefon ve internet üzerinden yapılan satışlar mesafeli satış kapsamına girdiğinden dolayı 1 hafta içinde sorgusuz sualsiz ürün ve hizmet iadesi yapılabilmesi zorunludur. Kaldı ki benim müşterimin onlardan almış olduğu bir hizmet de yoktur.

Google'nin Adını Kullanmak

Kendilerini biz Google çözüm ortağıyız diye pazarlıyorlar ve bunda da haklıdırlar fakat Google çözüm ortakları Adwords yani sağ tarafta ve üstte arkası krem rengi alanda yayınlanan reklamlar için danışmanlık hizmeti yaparlar. Ama bunun kesinlikler ilk sayfada çıkan 10 tane organik arama sonucuyla alakası yoktur. Google organik arama sonuçlarında reklam hizmeti iddia etmek son derece yanıltıcı bir ifadedir. Google hiçbir şekilde organik arama sonuçları içine reklam almaz ve zaten böyle bir reklam aynı zamanda rekabete de aykırı bir işlem olacağından cezai yaptırımı da olur.

Pazarlamacı Seo Kelimesini Anlamını Dahi Bilmiyor

Bu aldıkları ücreti sizin seçtiğiniz 40 anahtar kelimede ilk sayfaya getirip 1 yıl boyunca burada tutacaklarını iddia ediyorlar. Yani kısacası size bir seo hizmeti sunuyorlar ama bunu Google'nin adını kullanarak ve reklam diye adlandırarak bir manipülasyon yapıyorlar. Pazarlamacı ise kendine ezberletilen cümlelerin dışına çıkamıyor bile. Yaptığınız iş reklam değil seo dediğimde seo'nun ne olduğunu bilmediğini görünce. Seo nedir diye sordum anlamadı tekrarlamamı istedi. 4 kez filan Seo nedir diye sordum ama seo nedir haberi dahi yoktu.

Kesinlikle Geri Ödeme Yapmıyoruz Diyorlar

İş bittikten sonra geri ödeme yapılmaması normaldir haklılardır da. Ama işe daha hiç başlanmamış olan  iş için geri ödeme yapmamak ne etiktir ne de yasal. Seçilen kelimelerin Google arama motoruna kaydedildiğini(!) söyleyerek bunun geri dönüşünün olmadığını söylüyorlar. Hatta bir ara "Bildiğiniz gibi Google'nin merkezi yurtdışında" diyerek ödemenin gerçekleşemeyeceğine bahane sürmeye çalıştı ki bu parayı Google alıyor demekten başka birşey değil. Ayrıca size vaad edildiği gibi 1 ay sonra belirtilen kelimelerde ilk 5 sıra içinde çıkmazsak para iadesi yapıyormusunuz dediğimizde. Çıkmaması sözkonusu değil diyor ama çıkmazsa para iadesi yapıyoruz da demekten kaçınıyorlar.

Sabit Telefon Numarası Çalışmıyor - Yetkili Birine Ulaşmak Zor

Konuştuğum kişinin aynı cümleleri defalarca tekrarlayan bir papağandan başka birşey olmadığını görünce daha yetkili birine aktar beni dedim, olmaz dedi. Süpervizörüne aktar beni diye tekrarladım, başka yardımcı olabileceğim bir konu var mı diyerek gene reddetti. İşyeri adresi Afyon'da diye gözüküyor, sabit numaraları arızalı diye çalışmıyor.

İnternette İzleri Yok

Google'da siteyi aradığınızda hiçbiryerde bir bilgiye rastlayamıyorsunuz. 20.000 müşterisi olduğu iddia ediliyor ama garip bir şekilde firmayı tanıtan bir bilgi bulamıyorsunuz . Sadece alo şikayet sitesindeki şikayetler ve sikayetvar.com sitesindeki  kaldırılmış boş şikayet sayfaları yer alıyor. Mesela Google önbelleğinde görülen bir sikayetvar.com ilanı siteye girdiğinizde kaldırılmış olduğunu görüyorsunuz. Bu konuda ya şikayeti kaldırması şartı ile müşteriye iade yapıyorlar ya da sikayetvar.com sitesinde güven zedelenecek bir durum var.

Telefondan Ürün/Hizmet Satın Almayın

Ne bu tarz tanımadığınız firmalardan ne de bilinen markaların ürün ve hizmetini telefon üzerinden satın almayınız. Çünkü telefondaki pazarlamacıların tek amacı daha çok satış yaparak para kazanmak ve bunun için değişik cümlelerde manipülasyon yaparak sizi yanıltmaktan kandırmaktan asla çekinmezler. %90 ihtimalle eksik ve yanlış bilgilendirmelerle karşılaşırsınız.

Share this:

,

CONVERSATION

18 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Bende aynı konudan şikayetçiyim,ne yaptıysam ücret iadesi yatıramadım,üstelik iki haftada bir aynı yerin farklı satış temsilcileri beni arıyor ;okadarda yüzsüzler

    YanıtlaSil
  2. aynı şekilde benim müşterilerime de sarmış durumdalar. gün geçmiyor ki bir müşterim bana bunları sormasın. soranları uyarıyorum ama sormayıp bunlara inanlar var. daha sonra aradığımızda ise hiçbir şekilde geri ödeme alamıyoruz.

    20.000 müşteri olayı doğrudur, adamlar şirketi kurmuşlar ve telefonları sürekli meşgul. sürekli bi yerleri arıyorlar. ve herkesin ortak söylediği şey, bezdirene kadar bir sürü laf kalabalığı ve en sonunda ya küfür edip kapatıyorsun ya da kabul etmek zorunda kalıyorsun.

    firma başına 122 lira gibi bir bedel aldıklarını düşünülürse milyonluk vurgun yapıyorlar. birilerinin bunlara dur demesi gerekli. yaptıkları dolandırıcılık sadece kandırdıkları insanlara değil, internet reklamcılığı dalında iş yapan herkese zarar veriyor.


    YanıtlaSil
  3. Ayni kazigi bende yedim yasal islem baslatim para onemli degil enayi yerine konduk resmen

    YanıtlaSil
  4. Merhaba arkadaşlar bende de aynı sorun var her aradığımda kelime guncellemesi filan gibi durumlar oldu her aradığımda 1 hafta sonra aktif olacaktır gibi sözler soylendi . Magdur arkadaşlarımız lütfen şikayetinizi http://www.afyonkarahisar.pol.tr/ linkinden afyonkarahisardakı emnıyeti arayınız..

    YanıtlaSil
  5. arkadaslar benim sitesini yaptığım bir arkadası da aradılar. kabul etmiş. ödemeyi telefon ile yapmış. bir kısmını ödemiş bir kısmı kalmış. kalanı da alacaklar mı. diyelim ki bu anahtar kelimeleri verdiler. işleme geçip geçmediğini nereden göreceğiz.

    YanıtlaSil
  6. @Cezmi tek tek kontrol edeceksiniz google sonuçlarını ama ben şunu söyleyim: dedikleri olmayacak.

    bir kere ne söylediklerini kendileri bile bilmiyorlar, ikincisi hesaplarsan 1 kelimeyi ilk sayfada (180/40)= 4,5 tl ye 1 yıl boyunca tutacaklarını iddia etmiş oluyorlar. Bu mümkün mü? Google böyle birşeye izin verir mi?

    Yani bırak 40 kelimeyi istediğim 4 kelimede çıkartsınlar vereyim hemen 180 tl yi ama mümkün değil. Onlar anca "afyon ısuzu servisi" gibi gereksiz ve aranmayan kelimelerde bir süreliğine çıkar bunun üzerinden de insanları kandırırlar.

    YanıtlaSil
  7. selam arkadaslar hepsibayiden.com sıtesı icin aradılar nalet olsun okey dedım tlfla odeme yaptım bakdım olmuyor gerı dondum ucret talep ettım hergun oyaladılar internetten bilişim suclarına mail attım afyon emlıyet mudurlugune mail attım attıgım maili bunlarad gonderdım en sonunda bırı cıkdı tlfna kufur edecekdım ben yetkılıyım dedı dedım sız ne bıcım adamsınız ucretımı acıl yatırın davamı cekmıyecegım dedım tamam efendım dedı ıban numaramı aldı 15 ınden 15 ıne odeme yapıyoruz dedı egerkı 15 ınde odeme gelmesse davamı cekmıyecegım ucretımı yatırırsalar davamı cekecegım bunlar tam bır şebeke dıkkatlı olun sızde benım gıbı balıklama atlamayın

    YanıtlaSil
  8. en azından 25 defa arandım. En son dün bir kere küfür ettim ve bir daha ararlarsa savcılığa başvuracağımı söyledim. Her aradıklarında sadece "afyon ısuzu servisi" örneğini veriyorlar. veya kimsenin aramayacağı 4 kelimeyi bir araya getirmeye çalışıyorlar. Tamamen Dolandırıcılık. İnternetin nasıl birşey olduğunu bilmeyen insanları dolandırıyorlar. Ve bunu çok fena bir şekilde yapıyorlar. Arkadaşlar bunları şikayet edebileceğimiz bir yer var mı? Googla'a spam olarak bildirsek veya Google'ın ismini kullandıklarından falan bahsetsek olmuyor mu? Sonuçta bir çok kişinin canını Google'ın ismini kullanarak ufak bir meblağla'da olsa yakıyor.

    YanıtlaSil
  9. kesinlikle yalan söylüyorlar. birmilyonnokta.com
    kendi söyledikleri siteyi arattırıp üstte gösteriyorlar.
    ben o gösterdikleri listeden birkaç yerden kelime arattırdım hiçbirşey çıkmadı.
    satıcı bu arada hatta: "belli süreleri var demiştim ya o yeni kayıttır" dedi.
    başka firmaları tam arattırıyordum "ben sizi beş dakika sonra arayacağım" dedi.
    birdahada aramadı.

    YanıtlaSil
  10. Birmilyonnokta.com Şikayetleri

    Şikayetçi ProfiliTüm Şikayetler Birmilyonnokta.com Kelimelerimi Kabul Etmedi! Levent T. | 22 Ocak 2013 | 1586750 Yaklaşık 10 gün önce birmilyonnokta. com isimli firma yetkilisi beni aradı ve Turkcell ile anlaşmaları olduğunu ayda 9 TL karşılığında firmamın internet sitesinin google arama motorunda 20 anahtar kelime için en önde çıkacağımı iddia etti. Kendisine anahtar kelimeleri seçip se... %0Şikayetçi ProfiliTüm Şikayetler Birmilyonnokta.com Reklamlarım Yayınlanmadı! Rıza D. | 21 Ocak 2013 | 1584662 Reklamlarım yayınlanmadığı için müşteri hizmetleri aradı size yaptığınız ödemeyi hesabınıza yatıracağız dediler 2 hafta olmasına rağman hesabıma para yatmadı. Ben araştırdığımda hiç bir şikayet bulamadım bulduklarımda silinmişti herhalde bir sorun yok dedim verdim. 1... Şikayetçi ProfiliTüm Şikayetler Birmilyonnokta.com Taksitli Denildi Peşin Alındı! Murat Ö. | 21 Ocak 2013 | 1583551 Taksitli dediler parayı peşin çektiler. 240 TL faturama yansıdı. Kimseye ulaşamıyorum. 2 aydır google\'da bırakın üst sırayı görünmüyorum bile.

    Şikayetçi ProfiliTüm Şikayetler Birmilyonnokta.com Hala Reklamlarım Yayınlanmadı! Rıza D. | 11 Ocak 2013 | 1564522 Normalde 1 ay içerisinde reklamlarım yayınlanması lazımken 2 ay geçti yayınlanmadı ve şikayette bulundum. Ve müş. hiz aradılar şikayetinizi kaldırın 1 ay içerisinde yayınlanacak ve yine yayınlanmadı. Dün aradım F. bey çıktı reklamlarım yayınlanmıyor baktı evet yayınlan...

    Şikayetçi ProfiliTüm Şikayetler Birmilyonnokta.com Reklamlarımı Göremiyorum! Kürşad B. | 10 Ocak 2013 | 1562080 Kasım ayı başında 96 TL lik bir ödeme yaptım. Güya 25 kelime seçtik ancak 1 ay olmasına rağmen hala reklamlarımı göremiyorum. Şimdi bir mail attım. Para iadesi yapılmadığı taktirde tüketici hakları mahkemesine başvuracağımı bildirdim. Daha sonra bana dönüş yaptılar. Efen... %0Şikayetçi ProfiliTüm Şikayetler Birmilyonnokta.com Yine Sözünde Durmadı Parasını Aldı Hizmeti Vermedi! Yaşar Y. | 08 Ocak 2013 | 1555789 Birmilyonnokta.com adlı firma müşteri hizmetlerinden bizi arayarak arama motorlarında firmamız Eksperbursaemlak için ön sayfalarda 1 ay içinde ilanınız çıkacak dediler ve SMS yoluyla 48 TL ödememizi istediler bizde ödedik. Fakat bugüne kadar yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hiçbir ...

    Şikayetçi ProfiliTüm Şikayetler Birmilyonnokta.com Para Verdik Ama Hiçbir Hizmet Alamadık! Şakir E. | 07 Ocak 2013 | 1554980 Sözü geçen site kendisini Google'a ortak olduğunu ve reklam verdiğini iddİa eden bir sitedir. Peşinden parayı 7979 ile tahsil yapıyor ortada birşey yok. Faturasını gönderin dedik onuda veremiyor.

    Şikayetçi ProfiliTüm Şikayetler Birmilyonnokta.com Reklam Hizmetini Alamadım! Meral T. | 26 Aralık 2012 | 1530704 Reklamımı gerçekleştirmedikleri için faturama yansıyan 192 milyonluk tutarı geri iade istiyorum.

    Şikayetçi ProfiliTüm Şikayetler Birmilyonnokta.com Devamlı Rahatsız Ediliyorum! Bulut Ö. | 24 Aralık 2012 | 1527613 Sözü geçen site kendisini Google'a ortak olduğunu ve reklam verdiğini idda eden bir sitedir. Böyle bir yanlış bilgilendirme sonrasında başka birçok sitenin ücretsiz rehber hizmeti vermesine rağmen arkadaşlar paralı hizmet almak ister misiniz diye en azından 25 kere aradılar. Ka...


    birmilyonnokta alosikayet, birmilyonnokta com, birmilyonnokta com şikayet, birmilyonnokta dolandırıcı, birmilyonnokta nedir, birmilyonnokta sahtekarlık, birmilyonnokta.com afyon, mirmilyonnokta com, reklam, satış, Solido, SOLİDO REKLAM, www.birmilyonnokta.com, www.birmilyonnokta.com nedir, www.birmilyonnokta.com şikayet, www.birmilyonnokta.com şikayet hattı, www.birmilyonnokta.com şikayetleri, www.birmilyonnokta.com yorum

    YanıtlaSil
  11. hiçkimsemi bu hizmeti alamamış, yani dolandırıcımı yani bunlar

    YanıtlaSil
  12. selam bende bunlardan şikayetçiyim şubat ayından bendede 48 tl aldılar avea hattımdan bunda avea da sorumludur hizmet almak için diğer cisem firmalarıda alet oluyor vadandaşı kandırıyorlar bu haksız kazançtır bende birmilyonnokta yı şikayet ettim bana 2 aydır olmuş çıkmadı kelimelerim aradığım da feti adındaki şahıs yetkikili yi istediğimde ise yurtdışanda kendisi diyor aca bu tezgahlar dışarıdan mı ki? bizde sıradan fiema değiliz deyip ödeme yapın dediğimde ise yaklaşık 2 ay beklememi ve size döneğimizi söyleyerek kapattılar bende hemen ödeme yapacaklarını aksi takdirde sizinle diyalog kurmayacağımı belirttim kendileri şikayetlerime devam edeceği ödeme yapılana kadar teşekürler.

    YanıtlaSil
  13. Binlerce Tl olan hizmeti 50liraya vereceğiz diyen her adama böyle atlarsanız sonucu bu olur. Açıkcası araştırmadan, etmeden, uzmanına danışmadan böyle işe kalkışanlara iyi oluyor.

    YanıtlaSil
  14. Araştırmadan etmede telefondaki satıcılara inanarak bu şekil hizmet alanlara iyi oluyor. El insaf binlerce TL'lik hizmeti 200liraya 40kelimeyi değil gelsin babayiğit tek kelimeyi dahi çıkaramaz. Arkadaşlar SEO denilen olaylar maliyetli işlerdir. Lütfen böyle kişilere inanmayınız. Alanında uzman profesyonel firmalarla hareket ederek sözleşmeli iş yapınız.

    YanıtlaSil
  15. Bugün beni de aradılar, uyarı için teşekkür ederim. Aynen yazınızı kaynak göstererek cevap maili attım. Saygılar, Teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar Bu firmadan ben paramı şikayetvar.com sayesinde kurtardım.bu firma çok aptal.ben bunlardan paramı aldıktan sonra baktım benim reklam sitelerinde kayıtlı.ama bundan haberleri yok ve paramı aldıktan sonra yeniden beni sitelerine kaydetmek için aradılar.zaten benim site orada kayıtlı.Konuşan kadın ezbere cümleler sarfediyor.bakın sitem kayıtlı sizde diyorum ha öyle mi diyor.Bir de uzman taklidi yapmazlar mı?öldürüyor beni.Paramı almak için aradığımda yok kontrolü sağlıyorum falan filan.Yalancı herifler.Sakın Kanmayın.Ücretsiz reklam vermek ve öne çıkmak istiyorsanız ilan.elookat veya sahibinden com. öneririm.Google'dan para kazanmak istiyorsanız Adwords'ü öneririm.Müşteri sayınız kesinlikle artacaktır. ve bir verip bazen 100 kazanacaksınız.Adwordsü de kendiniz ayarlayabilirsiniz.firmalara para vermeyin.internetten araştırın nasıl olacağını çok kolay.inanın çok para kazanacaksınız

    YanıtlaSil
  17. şikayetvar.com değil de alosikayet.com paranızın geri iade edilmesini sağlıyor.adamlar bu siteden tırsıyor.daha sonra onlar senin peşine düşüyor şikayetini al diye.yukarıda ben şikayetvar.com demiştim.kusura bakmayın alosikayet.com olacak.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.