AMK un SPOR GAZETESİ

sözcü koş amk gazete spor at yarışı fiyat
Gazeteyi internette dolaşan videolardan ya da metrobüs duraklarındaki reklamlarında filan görmüşsünüzdür, dün ilk sayısını çıkardı ki bence son sayısını çıkarması da çok uzak olmazdı eğer ideolojik bir altyapısı olmasaydı.

Anladığınız gibi gazetenin ismi düpedüz küfür. Sözcü gazetesi bilindiği gibi aşırı sol kesime hitap eden ve bir takım yapılanmaların zorlamasıyla okunan(!), ayakta kalan bir gazete. Takip etmediğim ve satın almadığım için gazetenin spor ile olan münasebetini bilmiyorum ama münasebetsizliğini görmüş olduk.

Her ne kadar kendi kendisine "spor" gazetesi dese de iddia ve at yarışı odaklı bir bahis gazetesi olduğunu/olacağını tahmin etmek zor değil. İlerleyen zamanlarda da kendi başına değil de sözcü gazetesinin eki olarak "Sözcü amk." şeklinde yayınına devam etmesi de muhtemel sonuç olacaktır.

Bizimkinden başka ülkede, böyle ismi küfür olan bir gazete(!) olduğunu sanmıyorum. Çünkü topluma iki gram saygısı olan biri bile gazeteye böyle bir isim koyulmasının bahsini bile açmaz. Ancak sürekli olarak bulunduğu topluma hakaret eden bir grubun eseri olabilirdi.

Gündelik yaşantıda bazılarının düşüncesizce her cümlenin başına amk koyarak söze başlaması bazılarına gazetenin ismini yadırgatmayabilir. Ama toplum içinde kaybolan bir ferdin söylediği ile bir gazete yazısı aynı şey değildir ki bırakın yazıyı bunlar gazetenin adını amk koymuşlar.

Bu yaklaşım toplumsal etik anlayışını baltalama çabasından başka birşey değildir. Amk un hitap ettiği grup belli. İddia ve ganyan bayilerini mesken tutanlarla ideolojisinin tutkunları.. Hani çok da fazla birşey yazmaya gerek yok aslında, lafı niye bu kadar uzatıyorsamç AMK un kağıt parçası işte..

Share this:

, ,

CONVERSATION

1 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Ya bu gazete çıktı çıkalı bizim marketteki amcayla gazeteyi her alışımda aynı anda tebessüm ediyoruz.
    Ne aldın yiğenim''AMK'' aldım :)

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.