Rasih YILMAZ Twitter'da Ekşi sözlük'e Çattı #eksisozlukkapatilsin

Rasih Yılmaz kimdir bilmeyenler için söyleyelim :  Karakutu yayınlarının sahibi Gazeteci-Yazar. Geçen ay Şamil Tayyar ile kitap ismi yüzünden atışması ile de gündeme gelmişti.

Rasih Yılmaz bugün ekşisözlük'te yer alan islam karşıtı iletileri derleyip twitterdan paylaşıyor. ekşisözlük kapatılsın diyen Rasih Yılmaz'a pek çok kişi de destek veriyor. Destek verenlerin arasında Mehmet Baransu, Asım Yıldırım gibi isimler de var.

Gerçekten de ekşisözlük'te pek çok islam karşıtı girdi ve paylaşım var. Aslında sadece ekşisözlük değil diğerlerinde de var fakat ekşisözlük'te bu had safhada. Bir ara itusözlük'e üye olmuştum ve bir dünya ateistin din karşıtı girdileri dikkatimi çekmişti.

Allah ile peygamber ile ve islami kavram ve ritüellerle dalga geçmek sözlüklerde son derece sıradan bir davranış haline geldi. Sözlüklerde dini  duyguları zayıf kişiler yoğunlukta ve buralarda hep onların boruları ötüyor ama direkt islama hakaret eden, islamla dalga geçen ifadelere sessiz kalmaları ve hatta bunları onaylar biçimde girdiler paylaşmaları ile bunları yazan kişiler kendilerini son derece rahat hissediyor.

Kendi inançsızlıklarını inanç özgürlüğü ile savunan bu kişiler İslam'a hakaret ederken bu özgürlük ve saygı isteklerini unutuyorlar. Ateistlere söz söylemek geri kafalılık, İslama hakaret etmek ise cool görünmek oluyor. Popülerleşmek için geleneksel ve dinsel değerleri aşağılamak çoğu zaman yetiyor.

İşin birde küfür yanı var. Tabi küfür işinde incisözlük başı çekiyor. Buradaki herhangi bir hangi bir girdiye girmeniz en adi küfürlerin listesini görmeniz için yeterli olabiliyor.

Twitter'daki konu şu anda yeni yeni alevleniyor ama çok hızlı artan bir trend var ve #eksisozlukkapatilsin tagi sıkça paylaşılmaya başlandı.Trending topic e girmesi de mümkün. (Birkaç saat içinde girdi bile)

Sözlüklerdeki İslam karşıtı ifadelerin bolluğunu görmek için en basit olarak "Allah" başlıklarını incelemeniz yeterli olacaktır. Ben genel olarak kapatmaya karşıyım ve hiçbir faydası olacağına inanmıyorum. Bu sadece onların çenesini açıp pis kelimelerini daha fazla etrafa saçmalarına neden olacaktır ama bu şekilde bir trending topic elde edilirse pek çok ekşi sözlük yazarı ne kadar büyük bir pislik içinde olduğunu görecektir.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=allah

http://inci.sozlukspot.com/w/allah/

Share this:

, ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.