Affiliate Marketing Nedir ve Nasıl Para Kazanılır ?

Affiliate kelimesi türkçede : "Bağlanmak, katılmak, üye olmak"  gibi anlamlara gelir. Marketing ise pazarlama alışveriş (satış) yapma anlamlarına gelir. Affiliate Marketing (üye olmak satış)  terimi de satış ortaklığı olarak kullanılıyor.  Yani bir sisteme üye olarak sistemin bünyesindeki ürünleri satıyorsunuz yani bildiğimiz pazarlamacılık... Ama ufak bir farkı var...

Sisteme üye olmak için önce para veriyor ve üye olduktan sonra sistemin ürünlerini satarak para kazanmanın yanında yeni üye kazandırarak onların satışlarından da bir komisyon alıyorsunuz. (İşte asıl ibnelik burada) Bazı firmalar gerçek ürünler satar ve sistemi bu ürünlerin satışı döndürür ama bu firmalar sınırlıdır ve çoğu kadınlara yöneliktir. (kozmetik, aksesuar, iç giyim satışı)

Bazı firmalarsa ki bunlar firma değil size çok yüksek para vaad eden ve sisteme giriş için 100 lerce lira ya da dolar isteyen dolandırıcılardır, satılacak  gerçek bir ürün yoktur. Saadet zinciri diye tabir edilen oluşumlardır.

Sizden sisteme giriş için bir miktar para isterler mesela 200$ siz bu parayı verince sisteme dahil olmuş olursunuz. Sonra siz başka bir (alt üye) salak ararsınız 200$ verecek eğer bu parayı veren salağı bulursanız,  sermayenizin bir kısmını kurtarmış olursunuz çünkü bir kısmı sizin üstlerinize gider. Sonra o bir salak bulursa bu şekilde gider. Alt üyelerden komisyon alırken 4 5 ya da 6. seviye alt üyelerinize kadar komisyon alırsınız daha alt üyelerinizden alamazsınız ki o kadar alt üye bulamazsınız büyük olasılıkla ve hatta verdiğiniz 200$ la kalır üzerine bir bardak soğuk buzlu su içebilme ihtimaliniz çok yüksektir.

Bazen "bu 200$ ücreti bir internet sitesi karşılığı alıyoruz size bir internet sitesi vereceğiz" gibi bir saçmalık öne sürebilirler. Sizden de 200$ karşılığında site satmanızı isteyecekler ve bu şekilde sanki ortada bir ürün varmış gibi gözükecek ama yok. Çünkü gö..nüze sokmayaksanız o site bir işinize yaramaz (ki yarar diyorsanız gelin ben size 50 tl ye site açayım aynısından) Kimsenin işine yaramayan ve maddi değeri olmayan bir ürünü bir zincir halinde satmak ticaret yada başka bir iş değildir. Bu sadece dolandırıcılıktır.

Size bunu bir kişiye satmanız halinde bile paranızı kurtaracağınız anlatılır mesela en yakın bir arkadaşınıza satabilrsiniz diye telkinde bulunurlar ki o en yakın arkadaşınız aşırı salak birşey değilse bunu reddeder ki salak olsa bile korkup reddetme ihtimali de vardır.

Bunların dışında gerçek ürünlerin satışını yapan firmalardan bazıları da size çok para kazanmayı vaad edip birşeyeler satın alıp satmanızı isterler ama satmak için önce bir iş paketi(!) satın almanızı ya da toplu bir satınalma gerçekleştirmenizi isterler ve o iş paketine  para verirseniz ya da müşteri bulmadan o ürünleri topluca satın alırsanız elinizde patlama ihtimali yüksektir. Mesela Herbalife bu konuda çok iyi sokar. Sizi önce Topkapı Eresin Otele davet eder ve karşınızda güzel bir show yaparlar. Ahmet bey bu ay 15 bin lira kazandı diye birini çıkartırlar sahneye ve derler siz de kazanabilirsiniz diye ama inanmayın kazanamazsınız...

Size tavsiyem bu zırva işlere hiç bulaşmayın... Paranızı kimseye kaptırmayın... İlle de yapacak işim yok bir deneyim derseniz Avon, Oriflame üyelik gibi kozmetik firmalarını deneyin sizden ya 1tl gibi sembolik bir ücret ya da 20 tl gibi düşük ücretlerle isterler ve parayı ilk satışınızı yaptığınızda ödersiniz..

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.