ÖĞLE NAMAZI 5 REKATMIŞ -FATIH ALTAYLI VIDEO

Geçen gün bir eylem sonunda polisten kaçmak için cuma namazı çıkısı cemaatin arasına karışmaya çalışan birini polis tutup öğle namazı kaç rekat diye sorar ve 4 rekat diyen eylemciyi gözaltına alır.

Bilmeyen varsa belirtelim, öğle namazı 4 rekat farz, 6 rekat sünnet olmak üzere 4 sünnet-4 farz-2 sünnet sıralamasıyla kılınır. Birine sorduğunuzda da 10 rekat der.

Olaya geri dönersek, polis aslında onun eylemci olduğunu biliyor ve soruyu formaliteden sorup gözaltına alıyor, yoksa zaten öğle namazının 10 rekat olduğunu bilen biri de, o an şaşkınlıkla 4 rekat olarak sadece farzını söyleyebilir.

Ama asıl konu ise bu olayı yorumlayan Fatih Altaylı'nın öğle namazı için Şafilerde 4, hanefilerde 5 rekat demesi. Ve bunu çıkan adam şafiydi belki ve polis onu tutukladı, "polis şafilerde 4 rekat olduğunu bilmiyordu" şeklinde tamamlaması.

Fatih Altaylı'nın beynamaz olduğunu, hatta islami değerlerle herhangi bir gönül bağlantısı olmadığı zaten tvden açık açık görüyoruz. Hayatını müslümanların arasında geçirip öğle namazının kaç rekat olduğunu bilmeyecek kadar takoz olunabileceğini biz daha önceleri de görmüştük.

Ama bunlardan birinin koskoca bir cemaatin dini liderini, dini bir söyleşi için tvye çıkarmasını biz ilk Altaylı ile gördük. Hiç tvye çıkmayan hocanın çıka çıka Altaylı'nın programına çıkması ayrı bir şaşılacak durum tabi. Sonrası malumunuz, islami kuralları açıklayan bir hoca karşısında pis pis sırıtan iki pişmiş kelle... ve onların pis sırıtışına eşlik etmekten başka birşey yapamayan-yapmayan sonraki günlerde çıkacak videosunu bekleyen hoca...

Share this:

, ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.