DIGITURK VE BLOGGER YASAĞI

Blogger-Blogspot gün itibari ile gen yasaklandı. Sebebi Bogger'ın illegal yayın yapan bloglara müdahale etmemesi. Mesela canlı maç yayını yapan bloglar gibi...

Sansüre sansür ve bloguma dokunma gibi hareketler gene kımıldanmaya başlayacak sesleri çıkacaktır. Bazı bloglar yüzünden tüm blogların cezalandırılması yanlış olduğu söylenecektir. Hatta bazıları boykot çağrıları yapmaya başladı Digiturk için..

Fakat işi Digituk tarafından düşünen hiç yok. Firma milyonları döküp yayın haklarını satın alıyor. Daha sonra yayınlama hakkı olmayan birileri bunu insanlara bedavaya sunuyor, Blogger aracılığıyla. Digiturk, Blogger'ı bu konuda uyarıyor, söz konusu blogları kapatmasını istiyor fakat bu konuda kaale bile alınmıyor. Son çare olarak haklarını korumak adına Digiturk mahkemeye gidiyor ve Blogger için erişim yasağı kararı çıkıyor. 2008 yılı sonunda olduğu gibi...

Blogger yayıncıların illegal yayınlar yapmasına müsaade ediyor ve şikayetleri dikkate almıyor. Hatta bu şikayetler ile ilgilenen bir birimi bile bulunduğunu sanmıyorum.

Sadece Digiturk'un telif hakkı değil, özel kişilere hakaretlerde büyük bir sorun. Örneğin fakültedeki hocalarımızdan birinin aleyhine açılmış, ona hakarler içieren bir blog vardı. Ben Blogger'a şikayet etmiştim. Cevap olarak, yayın politikalarına aykırı birşey olmadığı ve kapatılamayacağını bildirdiler, ingilizce olarak. Yani türkçe bir desteği bile yok ve blog yıllardır yayında.

Sonuç olarak bu sansürler için mahkeme ve şikayet edilen kurumlarara yüklenilmesi o kadar da doğru değil. Blogger, youtube ve wordpress gibi üyelerine yayın hakkı veren siteler illegal yayınları kendi bünyeleri içinde temizlemelidirler, yoksa bu yasakların ve tartışmaların sonu gelmeyecektir.

Share this:

, , ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.