NAR NASIL SOYULUR - BLOGGER YÖNTEMİ :P

Narı ne kadar çok sevdiğimden daha önce bahsetmiş olmalıyım, hatta geçen sene size ödüllü bir soru sormuştum da kimse bilememişti ki zaten, kimse bilemeyeceği için ödüllüydü :)

Neyse geçen sene o kadar uğraşıp, özene bezene tek bir tanesini bile patlatmadan ayıkladığım nar taneleri hakkında yazmıştım.
Şimdi ise az biraz eze patlata ama çok çabuk bir şekilde nar nasıl soyulur onu anlatıcam.

Geçen gün işyerinde yemekleri dağıtan ve bulaşıkları yıkayan abladan öğrendim taktiği. Öğle molasında nar almıştım, gösterdi nasıl olacağını. O da onların yemekhanesindeki aşçı kadınlardan öğrenmiş.

Hadi başlıyoruz, temiz ellerle temiz bir narı enine kesiyoruz, bıçak yardımıyla... Daha sonra bir tabağın üzerine narı tutup, açık kısmı aşağıda kalacak şekilde, üstüne bir kaşık ya da bıçak sapı yardımı ile sertçe vuruyoruz. Narların patır, patır döküldüğünü göreceksiniz. Dökülmeyen kısımlarına tekrar vurun dökülür.

Bir kısmı hafiften ezilmiş oluyor ama, ciddi bir fire vermeden çok az bir kısmı ki o da taneler tam ezilmediğinden fire yokmuş gibi görünüyor ve suyu pek çıkmıyor.
Yöntem kolay hızlı ve basit fakat şunu da eklemeden geçemeyeceğim, eski yöntemle soyup, yemenin yerini tutmuyor, o şekilde tadı bir başka oluyor...

Share this:

,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.