İSTEMEYEN KIZI BIRAKIR TERKEDERİM

Fazla naz aşık usandırır derler ama pek çok aşık bıkmadan usanmadan istekleri karşılamaya, sonuca ulaşmaya çalışır. "Elde edeceği şey ise yaptıklarına değecek midir ?" sorusunu ise kişi kendi cevaplamamalıdır.

Gene bir minibüs vakıasından hareketle başlıyor konumuz. Dün gece eve gelirken bindiğim minübüste kızın biri bilmem kaç senedir bereber olduğu biriyle telefonla konuşuyor ve onunla evlenmek istemediğini, uyuşamadıklarından, anlaşamayacaklarından bahsediyor.

Efendim, hatun çalışıyormuş da, yemektir, ev işidir yapamazmış da, sıkıntıya gelirse anasının evine gider boşanırmış da... Kendimi tutmasam minibüsde hasstir diyecektim. Elemanın ne dediğini duyamıyoruz tabi ama kızın sözlerinden, ısrar ettiğini vazgeçmediğini anlıyoruz.

Hani biz erkekler deriz ya "kızlar/kadınlar dengesizdir" diye... İşte o mesele, bu konuda oldukça barizleşiyor. Bir kız istemediği erkeğin yapışkanlığından, bırakmadığından şikayet eder durur. Ama reddedilen, istenemeyen erkek vazgeçer giderse, demek ki yeterince sevmiyormuş olur. Ya da yenilgiyi hemen kabul eden ezik biri olmuş olur.

Gitsek kabahat, kalsak kabahat yani... Kendilerine "seni istemiyorum" dense gidecekleri malum tabi eğer bir evlilik bağı yoksa. Evlilik bağı varsa da o zaman yapışıpıp kalırlar, kovulsalar bile.

Ben, istenmeme durumlarında bırakırım, durmam. Üstelik ben çok da zorlamam öyle... Bir, iki, üç senden öyleyse benden de böyle der bırakırım. Bunu sadece aşk hayatımda da değil, davranış biçimi olarak yaparım. Artık karakterimin bir parçası olmuş da diyebilirim. İstemiyorsan sen bilirsin der geçerim.

Daha sonradan samimiyet kurduğum bir arkadaşım, ilk tanışmamızda ikram ettiğim kahveyi istememişti, ikinci kez teklif etmiş ve gene almayınca bir daha zorlamamıştım. Aylar sonra o arkadaş "Sen hiç ısrar etmiyorsun, o zaman canım çok kahve istemişti, bir kez daha söylesen alacaktım..." demişti.

"Hesabı ben ödeyeceğim, valla ödetmem" ya da "ne olursun bi lokma ye" muhabbetleri de hiç tarzım değildir... Konuyu daha fazla dağıtmayayım... Kısaca istiyorsam çekinmem söylerim, istemiyorsa zorlamam bırakırım. Herkese de bunu tavsiye ederim...

Share this:

,

CONVERSATION

3 Harika insan yorum yapmış.:

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.