WINDOWS LIVE SERVİSLERİ YENİ SÜRÜMLERİNİN ÖN GÖSTERİMİ

Windows Live servislerinin yeni sürümü geçen haftadan itibaren yavaş yavaş kullanıma sunulmaya başlandı ve bunun için bir öngösterim yapıldı. Webrazzi için özel yapılan ön gösterimde yeni özelliklerden detaylıca bahsedildi.

Organizasyona talebin yoğun olacağı düşünülerek iki günde yapılacaktı ve ben pazartesi işim olduğu için salı gününe aldım biletimi.

Diğer blogger arkadaşlar gelir de tanışırım hevesiyle gitmiştim ben, ama pek kimse yoktu tanıdık, daha çok firmalardan gelmişlerdi sanırım. Hamza abi ile kısa bir sohbet yapma imkanım oldu ve başka birkaç kişi daha tanıdık gibi geldi ama çıkartamadım kim olduklarını.

Tanıtımın sonunda şirin tasarımlı bir usb bellek hediye ettiler, resimdeki gibi.

Yeni sürümle birlikte hotmailde spamler azalacak ve mailer pratik olarak kategorize edilebilecek böylece e-posta kutularındaki karmaşıklık sona erecek. Messenger yüklemeden hotmail sayfasından anlık mesajlaşma yapılabilecek. Yollanılan fotoğraflar açılmadan önizleme yapılabilecek ve facebook gibi sosyal ağlardaki güncellemeler eşzaanlı takip edilebilip, site ziyaret edilmeden video, resim ve diğer paylaşımlara yorum yapılabilecek.

Ve bence en önemli özelliklerden biri olan her biri 50 MB olan 200 adet dosya birlikte gönderilebilerek tek iletide 10 GB veri paylaşılabilecek ve bunlar SkyDrive'ınız üzerinde depolanacak.

Messenger'da anlık ileti gönderirken görüştüğümüz her kişi için yeni konuşma kutusu yerine sekme açılabilecek ve karşıdan gönderilen youtube videoları link olarak gitmek yerine videonun görüntüsü gidecek. görüntülü konuşmalar tam ekran yapılabilecek.

Office dosyaları hotmail üzerinden açılıp, düzenleme yapılabilecek. Fotoğraflar için photo fuse özelliği olacak. Zeki Müren'de bizi görecek.

Gmail'imle kullandığım Windows Live hesabımda Office ve messengerda tam ekran özelliği geçen haftadan itibaren bende aktifti, biliyordum. Ama hepsini ayrıntılı bir şekilde görmek güzeldi.

Share this:

,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.