BLOG ÖDÜLLERİ ARDINDAN

Geçen haftasonu cumartesi günü sonuçların açıklanması ile birlikte Altın Klavye Blog Ödülleri'nde bu yılı kapatmış olduk.

Altın Fare ile başladık ilk önce sonra ertelemek durumu ortaya çıktı ve sonrasında ve sonra A. Burak Bal arkadaşımızın telkiniyle Altın Klavye olarak devam ettik. Organizasyonun bir imece olarak pek çok blogger tarafından gerçekleştirilmesini hayal etmiştim ama işe el atan pek olmadı. Sadece Recep ve Ahmet destek veririz dediler, Ahmet tasarımla ilgilendi. Başvurular tahminimin çok altında kaldığı içinde geri kalan tüm kısımla kendim ilgilendim.

İlk olduğu için biraz aşırı amatör kaçtı sanırım ama sonuçlar açıklandıktan sonra çok olumlu tepkiler, tebrikler aldığım için içim rahata erdi.

Altın Klavye'nin arkası gelmeye devam edecek. Hem de oldukça ciddi bir şekilde ve çok daha yönlü, çok daha ses getirecek biçimde. Bu yıl bizi görmezden gelen kesimlerin klavyelerinin tuşları seneye bizim için tıkırdamadan edemeyecek.

Organizasyonun planlarken Web Awards'ı inceledim öncelikli olarak halk oylaması ve jüri oylaması olarak 2 seçimin yapıldığını ve kategorilerin ayrılış şekilleri dikkatimi çekti.

Yarıda bırakmak durumunda kaldığım Altın Fare'de bu jüri işini yapmak istediğimi ama üri için gerekli niteliklere sahip kişileri toparlayabilecek kapasiteye sahip olamadığı belirtmiştim. Ki sonrasında Altın Klavye'de biz jüri olarak gene yarışmacılardan bir topluluk seçtik ve reklmacılardın düzenlediği diğer organizasyonda da bir jüri oluşturulmuştu.

Ödül olayını çok düşündüm, istediğim yeterli ilgiyi toplayabilseydim, tasarladığım kristal plaketler için kendi cebimden para ayırmıştım bir kıyıya. Maddi ödül ise sponsor almadığım için yoktu. Host paketleri satan bir blogcu arkadaş sponsorluk karşılığında dereceye girenlere hosting paketi vermeyi teklif etti. Ahmet arkadaşımızda usb bellek ayarlayabileceğini söyledi ama ben uygun bulmadığım için bu yıl es geçtik. Sırf adı olsun diye usb bellek verecek halimiz yok ya ! :)

Spor blogları çok ilgimi çekti. Her ne kadar sosyal medya sitelerinde spor blogu tutan bloggerların sesi fazla çıkmasa da kendi aralarındaki dayanışma büyük ve gerçekten iyi iş çıkaran spor blogları var. Yemek bloglarında ise çok fazla blog olmasına rağmen sanırım biraz da tanıtımdan olsa gerek onların ilgisini fazla çekemedik.

Yarışmadan atılan blogların ise hiç sesi çıkmadı sanırım yedikleri haltı kabullendiklerinden olsa gerek.

Yarışma süreci benim için biraz da eziyet oldu desem yalan olmaz. Tahminimden çok daha fazla vaktimi yedi. Beklenmedik durumlar karşısında ya çaresiz kaldım ya da çok sıkıştım. Ama yarışma bitince her şeye rağmen iyi diyebiliyorum gene de...

Altın Fare'yi ele almışken bitirmek istemediğimden onun içinde parlak bir fikir buldum diyebilirim. Yakında...
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, organizasyona kendisinin başvurmadığını söyleyen herbokubilenadam kişisel kategoride yarıştı. İsteği üzerinde yarışmadan çıkardık her ne kadar oylamadna çıkarmak mümkün olmasa da ve ben 2. tura da merakımdan soktum kendisini ve 2. turda açık ara birinci çıktı ama istememişti ve bu yüzden derecelendirmeye almadım kendisini.

Blogcuların düzenlediği blog ödüllerinde seneye görüşmek üzere blog ödülleri yazılarına bir 3 nokta koyuyorum şimdilik...

Share this:

, ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.