FUCK YOU OBAMA

Dün ABD temsilciler meclisinden ermeni yasa tasarısı geçti. Seçim kampanyalarında ermenilere sözler veren, 1915 olaylarının yıldönümünde soykırım demeyen ama 'büyük felaket' olarak nitelendiren Obama, dün yan çizdi ve bizden yana tavır aldı.


Çünkü Amerika'nın şu anda Ermenistan'a ihtiyacı yok ama Türkiye'ye var ve uzun sürede olacak. Bazıları her ne kadar kabul etmesede akp hükumetleri zamanında ülkemizin büyümesinin temel sebeplerinden biri ABD'nin bize ihtiyacı ve bizim de bu ihtiyaca cevap vermemiz. 2. Dünya savaşından sonra harap olan Japonya'nın o hızda yükselişinin sebebi de başka bir şey değil.

Fakat tasarı bir oy farkla geçti ve tasarının geçmesi yönünde oy verenlerin çoğunluğu demokratlardandı yani Obama kanadından... Cumhuriyetçilerin çoğunluğu ise red oyu verdi. Obama'nın son andaki brifingi yetersiz kaldı.

Aslında benim bahsetmek istediğim bunlar değil, bunları haber sitelerinden, tv, gazete vs.. her türlü medya organından duymuşsunuzdur.. Benim bahsetmek istediğim konu, bizim tavrımız...

Şimdi pek çok kişi ABD ve Obama düşmanı kesilecek. Zamanında onlar Obama'ya (renginden dolayı) sempati duyarken, bizim fikrimiz aynıydı. Önemli olan kim olduğu değil, ne yaptığı. Obama'nın müslüman olması tartışmaları vardı. Olsa ne olur ? Önemli olan müslümanlara ve bize karşı tavrı.

Dönemsel olaylar karşısında dönemsel tepkiler gösteren kıvrak insanımız, bunu da unutacak. Aynı dün Obama'ya duydukları sempatiyi unuttukları gibi... Hatta onlar daha bu sabah nescafe içerken saçtıkları bu ABD düşmanlığını umursamazken, akşam Coca Cola içerken de umursamayacaklar.

Tasarının kısa vadede yasalaşmayacağı ortada ki ben yasalaşacağını da sanmıyorum ki yasalaşsada bizimkilerin o kolayı ellerinden bırakacaklarını da... Bir yudum daha... afiyet olsun...

Share this:

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.