20'DEN 21'E

3 gün daha yaşarsam hayatımın tamı tamına 21 yılını tamamlamış olucam. Kendimi artık iyice yaşlanmış hissediyorum.


Bu geçen 21 yıla baktığımda ciddi bir şekilde ne yapmışım dediğimde hiçbirşey göremiyorum açıkçası... Zaten yapabileceğim birşey varmıydı ondan da pek emin değilim doğrusu...

Sürekli sıradan ortalama bir ömür sürdüm. Ne birilerine yol gösterebildim ne birinin peşine takılabildim. Sanki sürekli yerimde saymış gibiyim.

Yakın zaman dilimine baktığımda gene kendimi başarısız hissediyorum. Rastgele girdiğim bu fizik bölümünü 4. sene sonunda bitiremeyip, kredilerle dolu bir 5. senede ilerliyorum.

Sürekli atmadığım ya da atamadığım eksik olan birkaç adım yüzündenmiş gibi geliyor hepsi. Her alanda tam sınırın üzerinde gibiyim. Bir adım ileri atabilmiş olsaydım herşey çok daha iyi, bir adım geri düşseydim herşey felaket olacaktı gibi hissediyorum.

Çoğu zaman ölü ya da diri olsam pek bir şey farketmezdi diye düşünürken, bazen yaşamımın harikulade bir lütuf olduğunu hissediyorum.

Elde etmek için mücadele ettiğim şeylerin çoğunda sürekli yenilmiş, ezilmiş, çizginin dışına itilmiş olsamda bazen aslında ben kazanmışım gibime geliyor. Sanki insan çemberin dışına çıkınca ortadakinin ne mal olduğunu daha iyi görüyor.

Herşeyde olduğu gibi aşkta da bir istikrar yakalamış değilim. Ne istediklerimi elde edebildim, ne isteyenlere evet diyebildim. Kimi zaman ezildim, kimi zaman birilerinin üstüne basmak durumunda kaldım. Sürekli olarak imkansızlıklara sürüklenmiş gibiyim.

Bazıları derler gene aynı hayatı yaşasam gene aynılarını yapardım diye. Ama ben öyle düşünmüyorum. En azından o eksik adımları atar, birer hata, birer yanlış düzeltmeye çalışırdım.

Tabi geçmişe ne pişmanlık işler ne de hesaplar... Varsın 21 yıl bölye geçmiş olsun. 22. yıl daha iyi, daha doğru, daha güzel geçebilir nasıl olsa... Orijinal Delikanlı olma yolunda bir iki adım daha atabiliriz belki...

Elveda 20. yaş. Artık 21 yaşındayım....

Share this:

, ,

CONVERSATION

3 Harika insan yorum yapmış.:

  1. Doğum günün kutlu olsun nice senelere... ;)

    YanıtlaSil
  2. pöff ben de 21i yeni doldurum. aynen de böyle hissediyorum.. pöff..

    YanıtlaSil
  3. ben 35 e girdim bu kadar büyütmeyin ya

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.