İNSANLARIN GÜVENİNİ KAYBETMEKTENSE...

'İnsanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim.' demiş Robert Bosh. Böyle başlamış yola. İlk önce insanların güvenini kazanmaya çalışmış. Zaten ticarette insanların güvenini kaybedeseniz para kazanmanız çok güç hale gelir.
Image Hosted by ImageShack.us

'Bir dünya markası' olmak istiyorsanız, insanların güvenini kazanmalı ve kaybetmemelisiniz. Yoksa 'Bir dünya markası' olamazsanız. Olsanız bile kısa süreli olur, sonra tahtınızı kaybedersiniz. Bittersiniz.

Ticarette 'Güven' kelimesinin önemini Robert Bosh çok iyi kavramış ama 'Bosh Türkiye' hala anlamamış sanırım.

Bursa'da 1972 yılında çalışmaya başlayan Bosh'un kurduğu dizel fabrikasında 4 binanın 3'ünde soyunma odasının yanındaki bir oda fabrikanın kuruluşundan beri mescit olarak kullanılıyormuş. Bu iş için ayrılmış. Namaz kılmak isteyenler, bir form doldurup her vakit için 15 dakika, ayda toplam 6 saat ücret kesintisi ile burada namaz kılabiliyorlarmış. Taki bir süre önceye kadar...

Geçtiğimiz günlerde bu mescitler fabrika yönetimi tarafından kapatılmış. Bazı işçiler soyunma odasında ceketlerinin üzerinde kılmaya başlamış ama bu da yasaklanmış. Bölüm amirlerini e-posta ile uyaran yönetim, çalışanları işten çıkarma tehdidinde bulunmuş.

Bosch Sanayi ve Ticaret Ülke İletişim Koordinatörü Belin Alev ise fabrikada hiçbir zaman mescit bulunmadığını söylemiş şunu söylemiş:

''Çalışanlara karşı adil ve eşit davranmayı ilke edinen Bosch'un dünyada üretim yaptığı hiçbir fabrikasında, ibadet için tahsis edilmiş özel bir alan yok. Bu uygulama Türkiye için de geçerli. Toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre çalışanlarımızın günlük 7,5 saat çalışma ve 20 dakika dinlenme süreleri belirlenmiştir. Belirlenmiş olan çalışma saatleri, mesai harici etkinliklere imkân vermemektedir."

Bende üşenmedim. Bosh Türkiye basın bölümüne mail attım. Ne cevap verecekler merak ediyorum.

Share this:

, ,

YORUMLAR

0 Harika insan yorum yapmış.:

Yorum Gönder

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.