İKİNCİ ÜNİVERSİTE OKUMAK İÇİN ASKERLİK ŞARTI

Bu sene kendimi denemek için Öss ye girdiğimi daha önce yazmıştım. 4 yıl sonra hiç hazırlamadan giren biri için oldukça iyi bir puan da aldığım söylenebilir, hatta sanırım bu girdiğim bölümü tekrar kazanabilirdim. Bu yıl üniversiteye giriş daha kolay, ondan dolayı...

İki yıllık güzel bir bölüm tercih edebilirim düşüncesindeydim bu yıl ama bazı cevapsız sorularım vardı...

Fizik bittikten sonra başka bir bölüm daha okuyacağım kafaya koydum ama... 2. üniversiteyi okumadan önce askerlik yapmak zorunlu mu ?

Bu soruyu pek çok kişiye sordum, herkes farklı birşey söyledi... Kimi olur, kimi olmaz diyor...

Üniversite kayıt sırasında yaşı 20'yi bulan öğrencilerden askerlik tecil belgesi isteniyor. Kimileri askeriye 2. üniversite için tecil vermez derken, kimileri 30 yaşına kadar 2. bir üniversite için izin verdiğini, ister yüksek lisans istenirse de başka bir bölüm okunabileceğini söylüyorlar.

İnternetten bakim dedim ki ilk olarak oradan baktım. Bilgi kirliliği çok fazla. Klavyesi olan herkez birşeyler saçmalamış ama gene net kaynaklı düzgün bir bilgi yok.

Gene de Öss ye girmişten tercih yapmamak olmaz dedim ve 15 bölüm ekledim tercih listeme ve hiçbiri tutmadı. Merak edip de tercihlerimi görmek isterseniz tıklayın :)

Share this:

,

CONVERSATION

2 Harika insan yorum yapmış.:

  1. bildiğime göre;

    kazandığın üniversiteye gidiyorsun ve yazılıyorsun, sonra okuldan öğrenim belgesi alıp tecilini yaptırıyorsun...

    YanıtlaSil
  2. Eğer yeni bir değişiklik yapılmadıysa, '' 4 yıllık yükseköğrenim tamamlayanlar, askerliği yapmadıkça başka bölüme gidemiyor''.Ama eğer anlayış gösterilirse, askerlik ertelenmeden kayıt mümkün olabilir.Kayıt yaptırıp, dondurup askere gidersiniz. 2 yıllık mezunlarda bu kısıtlama yok, ikinci fakülteyi askerlik yapmadan okuyabiliyor.Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil

Lütfen spam yapmaya çalışmayınız...

Yapıcı eleştirileriniz ve renk katan yorumlarınız için teşekkür ederim.